Club van Vrijwilligers logo

Club van Vrijwilligers – Hobby-hovenier

De Interveste Club van Vrijwilligers is een club van een grote groep woningzoekenden en bewoners die nét even iets meer willen doen voor de maatschappij, de leefomgeving, de wijk of hun gemeenschap. Speciaal in het leven geroepen om iets extra’s te doen voor de natuur, de medemens of de veiligheid in en om het huis. We hebben de club onderverdeeld in 6 vormen van vrijwilligerswerk: huismeester, buddy, hobby-hovenier, wijkwacht, verslaggever en chauffeur. In dit artikel aandacht voor de Hobby-Hovenier.

Club van Vrijwilligers: Hobby-Hovenier

Heb je groene vingers en vind je het leuk om in de tuin te werken? Dan noemen we je graag een hobby-hovenier. Je maait graag het gras of knipt de struiken bij zodat ze niet gaan overwoekeren. Staat er teveel onkruid (jij weet wat onkruid is en wat juist niet tot die categorie hoort. We weten het, de meningen zijn verdeeld over wat onkruid is, maar van belang is dat het aanzicht van de tuin of perkjes er goed uit ziet. Dat vinden de buurtbewoners erg prettig. Ook al is het niet hun eigen tuin, buurtbewoners houden er van als hun buurmannen en -vrouwen ook een leuke tuin hebben.

Leuke struiken en planten kunnen een pand een veel leukere uitstraling geven. Het is dus van belang dat het geen dorre grauwe boel wordt en de hobby-hovenier helpt de leefomgeving daarbij. Je hoeft hier geen uren aan te besteden (maar dat mag uiteraard wel: leef je uit!).

Facebook antwoorden