De 10 duurste huizen van Nederland op een rijtje

Op zoek naar een nieuw stulpje? Interveste heeft de 10 duurste huizen die te koop staan in Nederland voor je op een rij gezet. De prijzen variëren van 6 tot maar liefst 8,75 miljoen euro. In de lijst is er voor ieder wat wils. Er staan een kasteel, een paardenboerderij, verschillende landhuizen en moderne villa’s in de top 10.

UPDATE oktober 2022: inmiddels zijn er nog duurdere huizen te vinden in Nederland: Het duurste huis van Nederland in 2022 kost 18.000.000 euro.

10. Loosdrecht – €6,400,000

Loosdrecht

Landgoed Prunushoeve beschikt over een zwembad, filmruimte, bibliotheek, wijnruimte en lift. Vooral dat laatste is een goede toevoeging aan dit pand van vier etages.  De villa biedt verder twee ondergrondse garages met ruimte voor ongeveer twintig auto’s. Twee eilandjes en een botenhuis maken het besloten landgoed compleet.

9. Oisterwijk – €6,450,000

Oisterwijk

Natuurlijk kan Oisterwijk niet op deze lijst ontbreken. In het Brabantse dorp staat deze moderne villa uit 2006, die van alle gemakken is voorzien. In het huis zit een binnenzwembad met welness ruimte, bioscoop, wijnkelder met proeflokaal, speelkamer en fitnessruimte. Daarnaast telt de villa ook nog eens een gastenverblijf met eigen badkamer. Bij de villa zit ook een lap grond inbegrepen van 6.000 vierkante meter.

8. Rotterdam – €6,500,000

Rotterdam

Dit perceel is de droom van elke paardenliefhebber. Bij deze grote pensionstal staan drie woningen op vier hectare grond. In de grote stal kun je in totaal zestig paarden kwijt. Daarnaast zijn er ook zestig parkeerplaatsen op het terrein om gasten te ontvangen. Verder liggen er bij het grootste huis op het perceel twee vijvers en is het volledig omheind. Ben je op zoek naar een goedkopere woning in Rotterdam voor slechts €370 per maand? Interveste helpt je hier graag bij.

7. Noordwijk aan Zee – €7,215,000

Noordwijk aan Zee

Met 1.574 vierkante meter woonoppervlakte is er genoeg ruimte om al het meubilair kwijt te kunnen. Bij deze villa zit een akker inbegrepen. Naast een tuin met zwembad met water uit eigen bron, is er ook een paardenstal. Ook zijn er een sauna, stoomcabine en jacuzzi voor de ultieme welnesservaring.

6. Wassenaar – €7,450,000

Wassenaar

Op Landgoed Pauwhof staat dit monumentale huis. Naast het huis, krijg je bij dit landgoed tevens een enorm stuk grond van ruim 2,2 hectare. Het landhuis telt twaalf kamers. In het park rondom de woning vindt je een theehuis. Onder de woning is een wijnkelder aanwezig en op de eerste verdieping vindt je een compleet dakterras met jacuzzi. Aan de toegangsweg van het landgoed staat ook nog eens een portierswoning die kan dienen als gastenverblijf.

5. Megchelen – €7,500,000

Megchelen

Dit landhuis in de Achterhoek aan de grens met Duitsland stamt uit 1250. Het kasteel ligt midden op Landgoed Landfort van maar liefst 49 hectare groot. Die zijn echter wel opengesteld voor publiek en worden onderhouden door het Gelders Landschap. Het perceel zelf is 2.600 vierkante meter. In de villa bevinden zich twintig kamers. Je kunt in die ruimtes de oorspronkelijke bouwmaterialen uit 1250 terug vinden. Die zijn dus goed bewaard gebleven.

4. Wassenaar – €7,850,000

Wassenaar

Voor deze som krijgt je naast een landhuis uit 1954 ook twee personeelswoningen, een tuin, een weiland en een eigen bos. Voor de sportieveling is er een zwembad in de tuin. Als je niet geïnteresseerd bent in de personeelswoningen, kunt je ook het landhuis alleen kopen. Dat is één miljoen goedkoper.

3. Schin Op Geul – €7,950,000

Schin op Geul

In het zuiden van Limburg kunt je kasteelheer worden van dit paleisje. Op een eigen eiland, omringd door slotgracht, staat Kasteel Schaloen. Het paleisje staat er al sinds 1200, maar is 1656 opnieuw gebouwd met muren van maar liefst twee meter breed. Binnenin vind je 72 kamers, waarvan 37 slaapkamers. Op dit moment dient het paleis als hotel, maar je kunt er natuurlijk voor kiezen om iedereen er uit te gooien en alles voor jezelf te houden.

2. Heerlen – €8,000,0000

Heerlen

Je zult het niet verwachten, maar een van de duurste huizen die in Nederland op dit moment te koop is, staat in Heerlen. Dit moderne stulpje van €8 miljoen is een en al design. De binnenkant is sfeervol ingericht met vijf slaap- en vier badkamers. Om tot rust te komen is er een spa met binnenzwembad en jacuzzi in de villa. Zin in een glaasje wijn? Dan drink je die aan je eigen bar.

1. Laren – €8,750,000

Laren

Dit landgoed van Reinout Oerlemans staat sinds 2015 te koop. Voor bijna negen miljoen krijg je een nieuw huis in een oud jasje. Het landgoed is 1.6 hectare groot en het landhuis heeft een woonoppervlakte van 762 vierkante meter. Het huis heeft 24 kamers en ook acht badkamers. Ook zijn er vele extra’s als jacuzzi, zwembad, tennisbaan en thuisbioscoop. De tuinen zijn ontworpen door tuinarchitect Jacques Wirtz.

Facebook antwoorden