De JoJo als finalist van de Nationale Vrijwilligersprijzen 2021

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

De Nationale vrijwilligersprijzen zijn dit jaar voor de tweede keer door vereniging NOV uitgereikt. Het nationale thema van dit jaar was ‘nieuwe gezichten’. En onze vrijwilliger Marco, die was er deel van!

Nieuwe gezichten

Een thema waarin de uitdaging ligt bij het werven van een andere doelgroep dan je reguliere doelgroep. Dit was het thema van de Nationale Vrijwilligersprijzen 2021 en je kunt hierbij aan erg veel denken: bestaat je vrijwilligersorganisatie normaal gesproken uit jongeren? Probeer dan eens ouderen te werven. Heeft je organisatie normaal gesproken weinig variatie in cultuur, richt je dan eens op verschillende culturen. Juist door dit te doen betrek je nieuwe gezichten. Door een kort filmpje te maken waarin je liet zien op welke manier een organisatie of initiatief nieuwe gezichten binnenhaalt, maakte je kans op het winnen van de hoofdprijs.

De selectiecommissie heeft twaalf genomineerden geselecteerd kans maakte op deze hoofdprijs. Maar heb je niet gewonnen, had je stiekem toch al prijs. Alle genomineerden hebben namelijk een supermooie filmproductie gewonnen. Uit deze twaalf genomineerden koos de jury één winnaar die de enige echte Nationale Vrijwilligersprijs van 2021 kon winnen, plus een mooi geldbedrag van €7000,-.

De JoJo

Onze super-vrijwilliger Marco is na zijn verhuizing naar Sassenheim direct aan de slag gegaan als vrijwilliger bij ontmoetingswerkplaats de JoJo. Op zijn allereerste dag als vrijwilliger werden ook de opnames gemaakt voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Inmiddels is Marco onderdeel van de vaste crew. “Een échte aanwinst!” – Aldus de JoJo. Dat is nog eens leuk om te horen!

Benieuwd naar de video waarmee de JoJo één van de twaalf prijzenwinnaars is geworden? Bekijk de gehele video hieronder.

Interveste  Vrijwilligers in de JoJo