De kleinste McDonald’s ter wereld is geopend – maar is enkel toegankelijk voor bijen

De kleinste McDonald’s van de wereld is nu geopend in Zweden. Dit Tiny House werd speciaal gebouwd voor de kleinste bezoekers van het restaurant in Zweden.

De campagne ontstond toen een aantal restaurants in Zweden op hun daken bijenkorven plaatsten en het gras rondom hun restaurants vervingen door bloemperken. Het gaat wereldwijd slechts met de insecten en het lijkt erop dat door pesticiden en andere moderne verdelingstechnieken over 10 jaar 25% minder insecten zullen rondvliegen en kruipen. Weilanden bevatten steeds minder bloemen door bemesting en dus zijn er minder bloemen voor de bijen te vinden.

20 mei – Wereld Bijendag

Een mooi groen gebaar (ook wij vinden het welzijn van natuur en milieu bijzonder belangrijk). De marketing directeur van McDonald’s in Zweden vond dat ze hun kracht en omvang als bedrijf moesten gebruiken om de lokale bijen-initiatieven te ondersteunen en meer aandacht te geven. Op 20 mei was het wereld bijendag en om deze dag extra aandacht te geven kreeg ene Nicklas Nilssonde opdracht om de kleinste McDonalds’s te bouwen om “duizenden belangrijke gasten” te ontvangen.

De bedoeling is dat er meer aandacht komt voor het wereldwijde bijenprobleem. Het huisje zal worden geveild en de winst ervan gaat naar het Ronald McDonald huis. Wederom een goed doel dus.

Facebook antwoorden