De lente is weer in aantocht!

De aanloop naar de warmere dagen is een perfecte tijd om wat frisse lucht binnen te laten, de rommel van de winter op te ruimen en je huis klaar te maken voor de zon en de warmere temperaturen. Hier zijn wat tips om je voor te bereiden op de lente!

Maak je ramen schoon

Laten we beginnen met ramen zemen. Niemand vind het echt leuk om te doen… Maar na een lange winter kunnen de ramen behoorlijk vies zijn geworden. Maak je ramen schoon, zodat je de lentezon kunt binnenlaten. Vergeet ook niet de vensterbanken en de kozijnen schoon te maken. Dit zal je huis direct een stuk frisser en helderder maken.

Ruim op en maak schoon

Het is tijd om de winterrommel op te ruimen. Berg de winterkleding op en maak plaats voor de lente- en zomerkleding. Pak de stofzuiger en maak je huis grondig schoon. Vergeet de hoekjes niet waar het stof zich heeft verzameld. Dit is ook een goed moment om je kledingkast en andere opbergplekken uit te ruimen en te organiseren.

Schoonmaken van huis gedurende lente
Lente voorbereiding

Laat de lente binnen

Na een lange winter is het de hoogste tijd om weer wat kleur in huis te brengen. Ga naar de lokale bloemist of supermarkt en koop een vers bosje bloemen! Pas ook je woonassecoires aan op het seizoen. Zo raak je ook minder snel uitgekeken op je interieur. Kies in de lente voor lichte en frisse kleuren, zoals pastelkleuren. Deze kleuren passen perfect bij het lenteseizoen.

Bereid je tuin voor

De lente is niet te vergeten ook het seizoen van, jawel, de tuin. Helaas. Je moet er toch echt aan geloven. Het is tijd om je tuin op te ruimen en klaar te maken voor het nieuwe groeiseizoen. Verwijder dode planten, snoei de struiken en maak de tuinmeubelen schoon. Overweeg om nieuwe planten te planten om je tuin op te fleuren.

Zodra de temperaturen stijgen, wil je waarschijnlijk meer tijd buiten doorbrengen. Maak je buitenruimte klaar voor het mooie weer. Maak de barbecue schoon, maak de tuinmeubelen klaar en hang wat verlichting op om ‘s avonds buiten te kunnen zitten.

Maak je klaar voor de zomer

Na de lente komt zomer. En dat betekent (grote) kans op warme dagen. De lente is daarom het uitgelegen moment om de airconditioning weer eens te testen. Werkt ‘ie nog? Zo nee, geen stress. Je bent er vroeg bij! Vervang de filters en overweeg om een ​​professionele controle te laten uitvoeren.

Oké, onze laatste tip is wellicht niet voor iedereen weggelegd… Maar indien je een zwembad hebt of wil aanschaffen is dit de beste tijd. Vaak zijn zwembaden op hete zomerdagen nog meer geliefd en dus ook vaak uitverkocht (of duurder)! Even over nadenken dus….

barbecue in de tuin
Barbecue in de tuin