De top 5 grootste huizen ter wereld

Wat voor sommige mensen een ruime woning is, is voor anderen een tuinhuis. Dat zie je wel in dit lijstje met enorme kasten van huizen. Dit zijn de 5 grootste huizen ter wereld.

5. Witanhurst in London

Na Buckingham Palace (residentie van de Britse monarch) is dit het grootste wooncomplex in London. Het huis is 8361 vierkante meter groot en is ontworpen door de architect George Hubbard rond 1913. Het huis werd gebouwd in 1915.

Aan voorzieningen is zeker geen gebrek. In en rond het huis vind je onder andere een zwembad, sauna, fitnessruimte, bioscoop en een massagesalon. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen. De eigenaar is de miljardair Andrey Guryev, die het huis voor 64 miljoen kocht. Nog even sparen dus..

 

4. Safra mansion in Sao Paulo

De Safra mansion is een enorm huis met een nog groter landgoed: 10869 vierkante meter om precies te zijn. Het huis heeft ongeveer 130 kamers, meerdere zwembaden en is afgeschermd door een grote muur. Over de binnenkant is maar weinig bekend, die wordt niet vrijgegeven. Het zal ongetwijfeld een enorme ruimte zijn.

 

3. Biltmore Estate in Asheville

De Biltmore Estate in Asheville, North Carolina is de grootste woning (particulier) in de VS. Het huis dateert uit 1895 en is maar liefst 16682 vierkante meter groot. Het huis is eigendom van Cornelius Vanderbilt. Het huis beschikt over 43 badkamers, 65 open haarden, een bowlingbaan, bibliotheek en een groot overdekt zwembad.

 

2. Antilia in Mumbai

Is dit nog een huis te noemen? De Antilia staat op de 2e plek als het gaat om de grootste huizen. Mukesh Ambani, een miljardair uit India, besloot voor zichzelf een ware wolkenkrabber te bouwen. Aan ruimte geen gebrek.

De Antilia is een 27 verdiepingen tellend en 167 meter hoog gebouw in Mumbai. Het ´huis´ neemt 37161 vierkante meter in beslag en heeft meer dan een miljard gekost. Een leuk detail aan deze wolkenkrabber is dat elke verdieping zijn eigen doel heeft: van autogarages tot spa´s, haast alles zit er in.

 

1. Istana Nurul Iman Palace in Brunei

Een grote naam voor een groot huis. Dit is het stekkie van de sultan van Brunei, Hassanal Bolkiah. Het huis van de sultan is met 199741 vierkante meter veruit het grootste huis ter wereld. De sultan kan ook heel wat bezoek hebben, het huis telt maar liefst 1788 kamers, 257 badkamers en een garage met plek voor 110 auto´s. Verder zijn er paardenstallen, feestzalen en zwembaden. Mocht je interesse hebben, zal je eerst 1,4 miljard euro op tafel moeten leggen.