Den Bosch in 360° – De Markt

Het meest centrale punt van de binnenstad in ‘s-Hertogenbosch is de Markt in. Vanaf dit punt bij het Stadhuis kun je de twee delen van de Markt mooi overzien in 360 graden.

Dit stadhuis werd ontworpen door Jan Derkennis die ook betrokken was bij de bouw van de Sint Jan. Het gebouw stamt al uit de 14e eeuw en hoewel het vele verbouwingen heeft doorstaan in al die eeuwen zijn delen nog steeds zo oud.

Aan de overkant van het plein staat het geboortehuis van Jheronimus Bosch. Op de markt staat ook een standbeeld van deze zeer bekende Brabantse schilder. Hij schilderde onder andere de Tuin Der Lusten, maar ook vele Bossche taferelen. In 2016 word Jheronimus Bosch herdacht aangezien hij dan 500 geleden kwam te overlijden.

Op de markt stond tot 2008 een oude put. Vanwege herindeling van de Markt besloot men die te verwijderen wat tot grote protesten leidde. Eind 2015 werd er toch weer een nieuw puthuis gebouwd.

De VVV is gehuisvest in het oudste bakstenen huis van ‘s-Hertogenbosch: De Moriaan. Sommigen beweren dat het zelfs het oudste bakstenen huis van Nederland is. Bekijk hieronder beide locaties in 360 graden. Je kunt met je muis of je telefoon de foto’s bewegen.

Over Den Bosch in 360°

Het hoofdkantoor van Interveste is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. We zijn uiteraard een beetje bevooroordeeld, maar vinden het een prachtige stad, mede door de vele prachtige panden en bekende gebouwen. Die gaan we nu voor jullie in 360 graden laten zien.

Ook werken in deze prachtige stad? Wij zijn momenteel bijvoorbeeld op zoek naar een Intercedent wonen.

 

360kPC: Klik en sleep met je muis om rond te kijken.
Smartphone: swipe of beweeg je telefoon om rond te kijken.


Systeemeisen om 360° foto’s te zien en gebruiken:
  • Nieuwste versies van Chrome op Windows, OSX, Linux, Android en iOS.
  • Nieuwste versies van Safari op OSX en iOS.
  • Nieuwste versies van Firefox op Windows, OSX en Linux.
  • IE 11 en Edge op Windows.
Facebook antwoorden