Dit eiland kost minder dan een woonhuis

Ben je de drukte zat? Wil je je wel eens terugtrekken op een onbewoond eiland? Nou goed nieuws: dit eilandje kun je kopen en kost minder dan een rijtjeshuis. Iets voor jou?

Het eiland dat te koop staat heet Barlocco Island en ligt op ongeveer 160 kilometer onder Glasgow. Het is de perfecte plek voor een kluizenaar. Maar ook voor schrijvers, rustzoekers, natuurliefhebbers en gewoon mensen die van Schotland houden kan dit geweldig zijn. Of van iemand die van aanpakken houdt: je zult namelijk wel zelfvoorzienend moeten worden. Er is geen waterleiding of elektriciteit aanwezig.

Barlocco Island vanaf de kust van Schotland

Wadlopen naar je eiland

Het vaste land kan enkel met bootje worden bereikt of als het eb is kun je gaan wadlopen. Het eerst dorpje ligt op slechts 10 kilometer dus als je je eigen gevangen vis even zat bent, kun je gewoon een flesje Whisky en kant en klaar maaltijd kopen bij de Spar in Gatehouse Of Fleet (zo heet het dorpje). Even door de ruige landschappen van Schotland hiken en je bent er.

Foto van Schotse Highlands toegevoegd voor het dramatische effect.

Barlocco Island

Barlocco Island is zo’n 25 hectare groot (dat is zo’n 35 voetbalvelden). Er loopt geen weg naar de kustlijn vanaf de vaste weg. Het stuk land daar is echter wel toegankelijk en je hebt het recht daar over te steken naar je eiland (als je het gekocht hebt).

Maar toch wel het grootste nadeel is dat je niet zomaar een kasteel mag bouwen op het eiland. Het is namelijk beschermd. Dat gaat dus een uitdaging worden en je zult zelf goed moeten onderzoeken wat er wel en niet mag. Toch geeft David Corrie, een van de partners van het makelaarskantoor Galbraith dat het eiland verkoopt aan dat er al meerdere potentiële kopers zijn. Maar, er is nog niemand die daadwerkelijk tot koop is overgegaan. Als je een bod doet van 169.000 euro kan het zo maar van jou zijn. En dat is dus een stuk minder dan de prijs van een gemiddeld huis in Nederland.

Contact met de makelaar

Het heeft overigens een zin om Interveste te bellen over de mogelijkheden om dit eiland te kopen. Als je toch interesse hebt kun je het beste naar de site van de Galbraith Group gaan. Naast eilanden verkopen ze ook prachtige boerderijen en cottages (schattige Engelse huisjes) in de regio van Dumfries en Galloway (waar dit eiland zich ook bevindt).

Foto: Galbraithgroup