Dít wordt het nieuwe huis van de Obama’s

Het presidentschap van Barack Obama zit er alweer bijna op. Daarmee zijn de laatste maanden in het Witte Huis ook aangebroken. De Obama’s hebben gelukkig al wél een nieuwe woning gevonden.

Bron foto: MRIS
Foto: MRIS

De familie zal een prachtige woning in de wijk Kalorama in Washington D.C. betrekken. De Amerikaanse hoofdstad zullen ze dus nog niet verlaten, wat met de middelbare school van jongste dochter Sara te maken heeft. Kalorama huisvest nog meer politica: zo wonen onder andere Hillary en Bill Clinton er, de Franse ambassadeur en een voormalig congreslid.

Schermafbeelding 2016-05-27 om 13.32.40

Foto: MRIS
Foto’s: MRIS

Het huis dat de Obama’s gaan huren is van de perssecretaris van voormalig president Bill Clinton, en is gebouwd in 1928. Inclusief tuin heeft de familie zo’n 2500 m2 tot hun beschikking.

Het nieuwe stulpje van de familie beslaat 9 slaapkamers, 8 badkamers, een grote woon- en eetkamer, mediakamer en au-pair suite. Daarnaast heb je  buitenshuis genoeg ruimte om bij te komen in de tuin en op het terras. Oh, en er is met 8-10 parkeerplekken genoeg ruimte voor een klein wagenpark.

Foto: MRIS
Foto: MRIS

Het prijskaartje van dit mooie huis? De waarde van het huis wordt geschat op $6.3 miljoen, en Obama’s huurprijs komt uit op zo’n $22.000 dollar per maand. Een bedrag die je ook in de aflossing van een hypotheek kunt steken zouden veel mensen denken, maar de huur-optie zal voor de familie hoogstwaarschijnlijk niet voor lange duur zijn.

Meer foto’s zien? Check deze slideshow van Marketwatch!