Club van Vrijwilligers logo

Doe Vriendelijk Dag, voor wie ben jij er vandaag?

Kokende vrouw

Met welk been ben jij uit bed gestapt vanochtend? Al grommend of juist erg vrolijk? Op 17 februari gaan de meeste mensen extra vriendelijk door het leven, want het is vandaag ‘Doe Vriendelijk Dag’.

Oorspronkelijk is internationale ‘Doe Vriendelijk Dag’ bedacht door een Nieuw-Zeelander die onderweg was naar zijn werk. Je kent het misschien wel: je bent onderweg naar je werk en staat in de file. Veel automobilisten zie je agressiever en geïrriteerder raken door de drukte. Josh de Jong, bedenker van de internationale ‘Doe Vriendelijk Dag’, was dit helemaal zat en heeft daarom deze dag in het leven geroepen.
jonge vrouw bezoekt eenzame oudere vrouw
Weet jij al hoe jij vandaag extra vriendelijk gaat zijn voor je medemens? Hierbij een paar tips, dan zit onze goede daad er ook weer op.

  1. Vraag je collega hoe het met hem/haar gaat en toon vandaag nét wat meer interesse op de drukke werkvloer. Collegialiteit, we love it.
  2. Vraag aan vrijwilligersorganisatie Humanitas welke eenzame ouderen in de buurt een kopje koffie lusten en ga langs.
  3. Ben jij vandaag vroeg thuis van je werk? Kook lekkere maaltijden en biedt ze aan op Thuisgekookt.nl. Daar maak je mensen in de wijk ook weer blij mee.
  4. Wil je nou écht een grote groep mensen blij maken? Vraag aan VoorleesExpress waar jij terecht kunt om kinderen met een taalachterstand nét dat extra beetje aandacht te geven.
  5. En voor degenen die een vrouw thuis hebben zitten, vraag of ze vandaag het huis schoonmaken. Deze tip schijnt het heel goed te doen. Mocht het niet zo zijn, wij zijn niet verantwoordelijk voor de consequenties! 😉

Gegarandeerd, dat jij met deze tips (de meeste dan) je medemens ontzettend blij maakt. Heb je de spirit van ‘Doe Vriendelijk Dag’ nou echt te pakken? Voer deze tips dan vaker uit, zo maken we samen de wereld een stukje mooier.