Door de week is hij Maintenance Engineer, in het weekend een sociaal dier

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Sinds augustus woont Tiam in Capelle aan den IJssel in een door Interveste beheerde woonruimte. Tiam reageerde op de woonruimte en ook op het aangeboden vrijwilligerswerk. Door de week is hij een Maintenance Engineer, maar elk weekend staat hij klaar voor ouderen.

Tiam: Ik was op zoek naar een woonruimte nadat mijn relatie was verbroken. Het bleek bijzonder lastig een betaalbare woning te vinden in Rotterdam. Een vriend van mij vertelde mij dat Interveste een goede optie zou kunnen zijn. Ik schreef me vrijwel direct in via de website om in aanmerking te komen. De woningen in Capelle aan den IJssel leken mij ideaal. Hiervoor woonde ik zes jaar in Prins Alexander, een deelgemeente van Rotterdam. Ik kende het centrum van Capelle ook goed. Het ligt immers 10 minuten van elkaar vandaan.

Inmiddels woon ik op loopafstand van het winkelcentrum de Koperwiek en het metrostation. Dit is ideaal: ik kan met het openbaar vervoer gemakkelijk naar mijn werk reizen.

“Ik wilde met name iets doen voor oudere mensen”

Tijdens de aanmelding bij Interveste, zag ik de mogelijkheid om lid te worden van Club van Vrijwilligers. Ik dacht direct: “Dit is de perfecte mogelijkheid om mensen te helpen in deze moeilijke tijd.”

Dit jaar was een heel apart jaar met de coronapandemie en velen hebben het hier toch erg lastig mee. Daarom wilde ik deze moeilijke tijd met vrijwilligerswerk iets voor een ander betekenen. Ik wilde met name iets doen voor oudere mensen.

“Dit geeft me voldoening en ik krijg er weer energie van”

Ik vind het belangrijk dat ik mensen via deze weg kan helpen. Ik woon zelf ook alleen en ik weet hoe het moeilijk dit kan zijn, vooral voor oudere mensen. Eenzaamheid ligt daar al snel op de loer. Momenteel ben ik actief voor stichting Humanitas in Rotterdam en ga ik elke dag op bezoek bij een oma.

Ik ben een sociaal persoon en vind ik het leuk om in contact te komen met mensen. Ik word er blij van als ik andere mensen ook blij kan maken. Soms neem ik bloemen mee voor deze mevrouw en dat vindt ze fantastisch. Dit geeft me voldoening en ik krijg er weer energie van. We kunnen uren gezellig praten of we maken er gewoon een leuke middag van. Iemand helpen geeft je een nuttig gevoel: je hebt een belangrijke rol in de maatschappij en onderhoudt tegelijkertijd je sociale contacten. Je ontmoet nieuwe mensen die je anders nooit zou tegenkomen.

Energie krijgen in tijden van corona

Momenteel werk ik fulltime als Maintenance Engineer bij een energieleverancier en door de coronamaatregelen werk ik 100% vanuit huis. Naast mijn werk probeer ik 2 à 3 keer per week thuis te fitnessen en in de natuur te joggen. Op de zondagen doe ik mijn vrijwilligerswerk en krijg ik weer genoeg energie om mijn week lekker te beginnen.

Waarom zou je vrijwilligerswerk doen?

Wanneer je vrijwilligerswerk doet, komt er een soort hormoon vrij: het zorghormoon! Dat gaat ontstekingen en stress tegen, maar zorgt ook voor meer levenslust en een betere levenskwaliteit. Vrijwilligerswerk versterkt dus je eigenwaarde.

Ik ben heel blij met mijn vrijwilligerswerk. Daarom ben ik dankbaar voor Club van Vrijwilligers en Interveste die dit voor mij mogelijk gemaakt hebben. De samenwerking is tot nu toe uitstekend! Ik hoop dat meerdere bewoners van Interveste aan de slag gaan bij Club van Vrijwilligers.