Club van Vrijwilligers logo

Door de week is hij Maintenance Engineer, in het weekend een sociaal dier

Sinds augustus woont Tiam in Capelle aan den IJssel in een door Interveste beheerde woonruimte. Tiam reageerde op de woonruimte en ook op het aangeboden vrijwilligerswerk. Door de week is hij een Maintenance Engineer, maar elk weekend staat hij klaar voor ouderen.

Tiam: Ik was op zoek naar een woonruimte nadat mijn relatie was verbroken. Het bleek bijzonder lastig een betaalbare woning te vinden in Rotterdam. Een vriend van mij vertelde mij dat Interveste een goede optie zou kunnen zijn. Ik schreef me vrijwel direct in via de website om in aanmerking te komen. De woningen in Capelle aan den IJssel leken mij ideaal. Ik had daarvoor zes jaar in Prins Alexander gewoond, een deelgemeente van Rotterdam. Ik kende het centrum van Capelle ook goed. Het ligt immers slechts 10 minuten van elkaar af.

Ik woon nu op loopafstand van het winkelcentrum Koperwiek en metrostation. Dit is ideaal: Ik kan makkelijk met het openbaar vervoer naar mijn werk te gaan. 

“Ik wilde vooral iets doen voor oudere mensen”

Bij de aanmelding zag ik de mogelijkheid om lid te worden van Club van vrijwilligers. Ik dacht direct: “Dit is een hele goede mogelijkheid om via deze weg mensen te gaan helpen in deze moeilijke tijden.”
Dit jaar was een heel apart jaar met de coronapandemie en velen hebben het hier toch erg lastig mee gehad. Daarom was ik van plan in deze moeilijke tijd via vrijwilligerswerk iets voor een ander te kunnen betekenen. Ik wilde vooral iets doen voor oudere mensen. 

“Dit geeft mij een voldoening en ik krijg daar weer energie van”

Ik vind het belangrijk dat ik mensen via deze weg kan helpen. Ik woon alleen en ik weet hoe het moeilijk dit kan zijn, vooral voor oudere mensen. Eenzaam ligt daar al snel op de loer. Ik werk nu bij stichting Humanitas in Rotterdam. Ik ga elke zondag op bezoek bij een oma. 

Omdat ik een sociaal persoon ben, vind ik het leuk om in contact te komen met mensen. Ik word er blij van als ik andere mensen ook blij kan maken. Ik neem soms bloemen mee voor deze mevrouw en zij vindt dit hartstikke leuk. Dit geeft mij een voldoening en ik krijg daar weer energie van. We kunnen uren gezellig praten. Of we maken er gewoon een leuke middag van. Iemand helpen geeft je zelf een nuttig gevoel. Je hebt een belangrijke rol in de maatschappij en onderhoudt tegelijkertijd je sociale contacten. Je ontmoet nieuwe mensen, die je anders nooit zou tegenkomen.

Energie krijgen in tijden van corona

Momenteel werk ik fulltime als Maintenance Engineer bij een energieleverancier en door coronamaatregelen werk ik 100% vanuit thuis. Na mijn werk probeer ik 2 a 3 keer per week thuis te fitnessen en ik ga daarnaast buiten in de natuur joggen. Op zondagen doe ik dan mijn vrijwilligerswerk. Dan krijg ik weer genoeg energie om mijn week lekker te beginnen. 

Waarom zou je vrijwilligerswerk doen?

Als je aan vrijwilligerswerk doet, komt er een soort hormoon vrij: het zorghormoon! Dat gaat ontstekingen en stress tegen, en zorgt voor meer levenslust en een betere levenskwaliteit. Vrijwilligerswerk versterkt dus je eigenwaarde. 

Ik ben heel blij met mijn vrijwilligerswerk. Daarom ben ik dankbaar voor Club van vrijwilligers en Interveste die dit voor mij mogelijk heeft gemaakt. De samenwerking is tot nu toe uitstekend! Ik hoop dat meerdere bewoners aan de slag gaan bij Club van vrijwilligers via Interveste.

Facebook antwoorden