Duurste huis in Amsterdam per vierkante meter

Zoek je nog een leuk optrekje in het centrum van Amsterdam? Neem dan wel even een flinke spaarpot mee. Een appartementje in de Vondelstraat kost nu ruim 16.000 euro per vierkante meter. Hoppa!

De locatie is wel echt geweldig, want je woont vlak naast het Vondelpark. Dit appartement bevindt zich in de Vondelstraat. In die straat kun je op dit moment ook een woning kopen voor 4 miljoen euro, maar dan heb je wel 10 keer zoveel vloeroppervlakte. Het appartement waar we het over hebben is slechts 37 m2 groot en bestaat uit twee kamers.

Het is voorzien van nieuwe vloerverwarming met houten vloer en een moderne douche met ingebouwde radio. Er zit een tuin bij het pand, maar die zul je moeten delen met de andere bewoners van het monumentale pand. De gemiddelde vraagprijs per vierkante meter in de Vondelstraat is volgens Funda € 8588,- per vierkante meter. Dus dit is bijna twee keer zo duur.

Dat is snel gegaan. In 1980 was het nog oorlog in die straat met de krakersrellen en was het nog niet allemaal zo exclusief.

Krakersrellen Vondelstraat – Foto: Rob Bogaerts – CC0

Bed in de keuken

Om ruimte te besparen zien we op een van de foto’s dat het bed in de keuken is geplaatst. Dat kan een voordeel zijn zoals iemand terecht omschreef: elke dag ontbijt op bed: heerlijk!

Het pand is in 2016 gekocht voor minder dan 200.000 euro. Mooi rendement dus als het verkocht wordt. Het staat inmiddels 3 weken te koop, zo lezen we op Funda. Hou er ook rekening mee dat het aankoopbedrag exclusief “kosten koper” is. Dat betekent dat er notariskosten en overdrachtsbelasting betaald moet worden. Reken dus maar 25.000 euro extra.

Appartementen Amsterdam zijn schaars

Er zijn vele duizenden mensen op zoek naar woonruimte en zeker in een stad als Amsterdam. Appartementen in Amsterdam zijn dus schaars en gewild. Dus ook voor dit appartement is vast iemand te vinden.Op AT5 is het ook al een bron van discussie. Ze maakten er dit item van:

Interveste  Duurste huis Amsterdam per meter

 

We zijn benieuwd hoe snel het pand wordt verkocht nu er landelijke aandacht voor is. Het is in elk geval gelegen op een prachtige locatie.


View Larger Map