Duurste huis van Nederland in 2023

We zijn nog maar net begonnen met 2023 en er staat weer een nieuw pandje te koop van 18.000.000 euro. Dit is momenteel dus het duurste pand dat te koop staat in Nederland.

Bosch en Duin meeste miljoenenwoningen
Villa in Bosch en Duin beheerd door Interveste

Ook Interveste beheerde voor enkele jaren een te gekke villa in Bosch en Duin, de villawijk van Zeist. De ene woning daar is nog duurder en mooier dan de andere. En allemaal zijn ze verstopt tussen een mooie bosrijke omgeving en voorzien van eigen oprijlanen.

Huis van 18 miljoen

Het huis dat nu te koop staat steekt echter met kop en schouders uit boven het huidige aanbod aldaar. De meeste huizen in Bosch en Duin staan te koop voor minder dan 5 miljoen euro. Deze kost 18 miljoen! Hoppa!
In 2016 verklaarde makelaar Heiko Gorter nog dat er zeker 10% te koop staat in Bosch en Duin. Niet alles staat echter op Funda. Momenteel staan er slechts 13 woonruimtes op waarbij de goedkoopste een appartement is van 7 ton.

Duurste woning van Nederland

De duurste is toch wel iets prijziger en stond er al eerder op, zo leren we met ons tooltje “Betrap de makelaar“. Dat is de woning aan de Biltseweg nummer 7. Deze woning met slechts 4 slaapkamers heeft wel het nieuwste van het nieuwste in huis. Daarnaast leef je op een landgoed met 32.288m2 aan perceel: een oase van rust dus als je dat wil. Het huis wordt verwarmd en gekoeld met een warmtepomp en is dus energiezuinig en krijgt label A++ mee.

De duurste villa wordt nu aangeboden via veilingsite Christie’s

Braziliaans marmeren dansvloer in zwembad

Op een van de benedenverdiepingen (het huis telt er meerdere!) vind je een zwembad met blauw Braziliaans marmeren vloer. Wij hebben geen expertise wat marmer betreft, maar het klinkt behoorlijk exclusief. Het feit dat je met een druk op de knop het water wegpompt en de vloer omhoog laat komen maakt het nog een stuk futuristischer. Je bevindt je dan ineens op een dansvloer. Uiteraard vind je op de onderverdieping een bar bij de pool/dansvloer, regendouches, whirpool, hammam en een grote fitnessruimte. Ben je uitgedanst of gesport? Dan kun je de nieuwste film bekijken in de thuisbioscoop.

Zeven woonniveaus

Hoewel het niet om een torenhoge flat gaat, heeft het huis zeven verschillende woonniveaus. Soms zijn dit zogenaamde split-level niveaus. Dat betekent dat halverwege de verdieping een nieuwe etage begint. De lift kent dan ook zeven knopjes voor de split-levelniveaus waarbij er twee bovengronds zijn en vijf ondergronds. Spannend!

Waarom niet goedkoper?

Je kunt je afvragen waarom de vraagprijs nog steeds op 18.000.000 staat terwijl het huis niet verkocht lijkt te worden. Daar is een vrij eenvoudig antwoord op te verzinnen. Het aantal mensen dat in Nederland een woning zoekt van meer dan 10 miljoen euro is bijzonder klein. En als je dan bijvoorbeeld 16.000.000 kunt betalen, dan is 18.000.000 waarschijnlijk ook wel haalbaar. De eigenaar kan ook best nog wel een jaartje extra wachten tot de ruimte daadwerkelijk verkocht is. Maar als er een koper gevonden is, dan kan deze wel wonen en leven in een oase van rust.

Ben je benieuwd naar de woning en alle ins and outs? Check dan de woning aan de Biltseweg in Bosch en Duin op de site van Christie’s.