Duurste huis van Nederland kost 18.000.000

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Is het een resort? Is het een paleis? Is het een modern kasteel? Een ding is zeker: dit huis heeft zo’n beetje alles wat je kunt verzinnen. We beginnen vast: een zwembad binnen en buiten, een sportschool, een discotheek, een champangebar, veel tuin, veel terras, veel uitzicht en veel marmer. Heel veel marmer.

Mocht je het nog niet weten: wij zijn gek op woningen. Of ze nu goedkoop zijn of juist knetterduur: we schrijven er graag over. En zo floepte het filmpje van Floris Wyers van Pureluxe voorbij in ons YouTube-overzicht. Hij krijgt hier een rondleiding in wat momenteel het duurste huis is van Nederland. Het huis wordt verkocht door Sotheby’s Nederland en zij laten Floris alle hoeken zien van het pand. En dat zijn er nogal wat.

Duurste huis van Nederland in Vinkeveen
Bron: PureLuxe.nl

Duurste huis van Nederland, maar geen deurbel

Is dit het meest opmerkelijke van het huis? Als Floris via een van de drie toegangspoorten zijn auto op het terrein heeft geparkeerd, wil hij aanbellen. Maar…er is geen deurbel. Dus wordt er ouderwets geklopt. Maar dan begint toch de toer door het huis. Gelijk valt de glazen lift op in het midden van het huis. Makkelijk als je de was een paar verdiepingen lager moet brengen. Om de glazen lift wentelen de trappen. De kroonluchters in het trappenhuis zijn van Venetiaans ontwerp, zo leren we. Ze hangen aan een met bladgoud bekleed plafond.

Uitzicht op de Vinkeveense plassen

Vanuit de grote slaapkamer heb je natuurlijk uitzicht op de Vinkeveense Plassen. Maar er zijn nog meer slaapkamers te vinden die allemaal hun eigen badkamer hebben. Het pand telt 15 kamers, dus ruimte genoeg voor je vrienden om te blijven slapen nadat je een feest hebt gegeven. En als je aan de Vinkeveense Plassen woont heb je naast je eigen aanlegsteiger natuurlijk ook je eigen privéstrand.

Duurste huis van Nederland met uitzicht op de plassen
Bron: PureLuxe – Duurste huis van Nederland met uitzicht op de Vinkeveense Plassen

Boothuis, sporthuis, kippenhok

En bij een bootje hoort weer een ander huis: het boothuis. Hier kun je makkelijk alle materialen voor aan boord opslaan. Pal naast het boothuis vind je jouw eigen sportschool. De glazen deuren van de sportschool kunnen volledig worden geopend, dus gooi je lekker alles open voor je je buikspieren traint.

En wat we zeker ook niet mogen vergeten is het vierde huis op het terrein: het kippenhok. Of dat een erg luxe kippenhok is kunnen we niet ontdekken, maar als je weet dat het huis volledig bedekt is met speciale marmeren tegels en de keuken een enorm keukenblad heeft van marmer, verwachten we dat het kippenhok óók van marmer is voorzien. Waarom ook niet?

Duurste huis van Nederland in Vinkeveen
Bron: PureLuxe – Duurste huis van Nederland met binnen- en buitenbad

Duurste huis, dus ook de duurste drankjes

Uiteraard is het geheel aan je zelf of je een glas melk, cola of bier drinkt als je dit huis bezit. Maar de collectie Armand de Brignac die in de kast te zien is is toch wel vrij opmerkelijk. De flesjes champagne die voor ongeveer 300 euro per stuk verkocht worden zijn geschonken door Jay-Z en Beyoncé. De ontwerper heeft namelijk een directe link met de muziekindustrie. Ene Aubrey Drake Graham, beter bekend als de rapper “Drake” heeft zelfs geholpen bij de keuze van speakers in het huis en geluid voor de nachtclub /discotheek.

Armand de Brignac op voorraad in het duurste huis
Flessen Armand de Brignac champagne

Ook opmerkelijk: de oprit naar de garage onder het pand is verwarmd, dus uitglijden met je Ferrari in de winter zal niet zo snel gebeuren.

Binnen kijken in het duurste huis van Nederland

Zou je het willen kopen? Dan hebben we slecht nieuws voor je, want het huis is inmiddels verkocht.
Maar gelukkig kunnen we (met dank aan Pure Luxe) nog binnen kunnen kijken.

Interveste  Rondleiding door het duurste huis van Nederland

Wil je ook binnenkijken in onze (iets minder) luxueuze huizen? Op ons TikTok kanaal nemen we je mee in veel van onze huizen. Volg ons daar dus ook!