Een dagje Dordrecht

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Interveste heeft al jarenlang een band met Dordrecht. Vele woningen werden in het verleden al beheerd in deze stad en nu nog steeds zijn er veel lopende projecten. Vandaag neem ik je graag mee naar deze stad, niet alleen naar de woningen, maar ook de verschillende plekjes die kenmerkend zijn voor de stad Dordrecht.

Mijn naam is Glenn, stagiair Marketing & Communicatie bij Interveste. Samen met mijn stagebegeleider Maarten heb ik een bezoek gebracht aan het mooie Dordrecht. In deze stad heeft Interveste meerdere woningen op verschillende locaties in beheer.

Unieke locatie

Het eerste adres dat we hebben bezocht ligt midden in het centrum van Dordrecht. Een tamelijk uniek project, ook voor Interveste. Want het komt ook voor hen niet elke dag voor dat er een compleet hotel wordt beheerd inclusief het volledige interieur. Toen ik bij het hotel aankwam was regiobeheerder Alphons al aanwezig. In het begin van de dag is hij verantwoordelijk geweest voor de inbeheername van het hotel en direct daarop volgend is de bezichtiging. Interveste heeft acht woningzoekenden uitgenodigd. Er waren vele inschrijvingen maar niet iedereen kan worden uitgenodigd. Een kandidaat heeft zich afgemeld en dus staan de zeven overblijvers te wachten tot Alphons overgaat tot een loting. Er is een kandidaat te veel en aangezien iedereen heel graag een kamer wil, zal er iemand afvallen.

De woningzoekenden hadden zeer uiteenlopende redenen om een tijdelijke ruimte te bewonen. Zo ontmoette ik een stel dat op zoek was naar hun eerste woning samen en een man die overgeplaatst moest worden vanuit zijn voormalige antikraak woning. Maar ook waren er enkele mensen die net gescheiden waren en snel op zoek waren naar een tijdelijke ruimte.

Antikraak kamer in voormalig Hotel Dordrecht

Na de loting kregen de nieuwe bewoners de sleutel van hun ruimte. Zij kregen de mogelijkheid om te kijken of alles naar wens is. Daarna kwam iedereen weer bij elkaar om eventueel vragen te stellen. Zo vroeg iemand zich af of zijn borg nu al betaald was of niet. Dat bleek een telefoontje verder inderdaad het geval. Dat scheelt weer. Vervolgens werd samen met de regiobeheerder van Interveste het contract van iedere nieuwe bewoner ondertekend.

Op naar de volgende bestemming

Nadat wij nog foto’s hadden gemaakt van het hotel, heb ik samen met mijn stagebegeleider een bezoek gebracht aan de Maarten Hapertszoon Trompstraat en de Buizerdstraat in Dordrecht. Op beide locaties heeft Interveste een aantal leegstaande woningen in beheer. Dit zijn tijdelijke huurwoningen waar nog geen bewoners voor zijn gevonden. Omdat deze woningen onbewoond zijn is het belangrijk om één keer in de zoveel tijd een controle uit te voeren. Dankzij het prachtige weer hebben we mooie foto’s kunnen maken van deze woningen voor de website van Interveste.

Een nieuw begin

Tijdens het bezoek aan de Buizerdstraat viel gelijk op dat er grote bedrijvigheid was in de wijk. Woningcorporatie Woonbron is bezig met het ingrijpend vernieuwen van de Vogelbuurt. Veel woningen in de Vogelbuurt zijn kort na de oorlog gebouwd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Naast het verbeteren van woningen, sloopt Woonbron een derde deel van de woningen in de Vogelbuurt en bouwt ongeveer 388 nieuwe woningen, variërend van appartementen voor ouderen tot eengezinswoningen. In de Havikstraat achter de Buizerdstraat zagen we dat er graafmachines bezig waren met het slopen van flatgebouwen voor toekomstige nieuwbouw.

Het Vogelnest

In juli 2016 zijn vijf (sloop)flatjes aan het Vogelplein omgetoverd tot Het Vogelnest. Deze plek dient als ontmoetingsruimte, restaurant, atelier, moestuin, barbecueplaats, kantoor en nog veel meer. Doel van het Vogelnest is het samenbrengen van buurtgenoten om de buurt mooier en creatiever te maken. De multifunctionele ruimtes kunnen op tal van manieren gebruikt worden en het mooie is, iedereen is altijd welkom.

Voordat we wilden vertrekken uit Dordrecht hebben we nog mooie foto’s kunnen maken van de omgeving in Dordrecht zoals het centrum, de grachten en historische gebouwen. Deze plekken zijn toonaangevend voor Dordrecht. We kwamen zelfs toeristen tegen die speciaal voor deze plekken naar Dordrecht kwamen. Het laat zien dat deze stad zich onderscheid van andere steden.

Dordrecht Wijnhaven - jachthaven