Een drijvende hotelkamer in een Nederlandse stad in Japan

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.
themapark met drijvend hotel huis ten bosch
Huis Ten Bosch/Japan Times

Stel je voor, je ligt op bed in een drijvende capsule ergens op het water terwijl je naar de sterren kijkt. Langzaam dobber je richting een eiland waar er bij aankomst ontbijt wordt geserveerd. Volgens de Japanners zal het eind dit jaar mogelijk worden. 

Kamer en boot

In Japan hebben ze een enorm themapark gebouwd. De naam van het park? ”Huis ten Bosch”. Het themapark strekt zich uit over een onbewoond eiland van 39.000 vierkante meter en is een nabootsing van het Nederlandse stadje Huis ten Bosch, de Delftse Waag en van de Hollandse grachtenhuizen. Tijdens je bezoek is het binnenkort mogelijk om te verblijven in een van de dobberende hotelkamers.

Subliem uitzicht

De hotelkamer bestaat uit twee verdiepingen met een toilet, douche en zithoek. Via een draaitrap kom je terecht in de bovenverdieping waar je je bed vindt met subliem uitzicht op het water. Het plafond en tevens dak van de bovenverdieping bestaat voornamelijk uit glas.  Hierdoor kun je lekker genieten van het uitzicht op het kalme water. De dobberende kamer biedt ruimte voor vier personen. Je wordt per boot naar je kamer gebracht en wanneer je aanstrandt op het onbewoonde eiland, wordt er ontbijt voor je geserveerd.

Testfase

Het concept wordt volop getest op veiligheid en klantvriendelijkheid. Daarbij is het ook nog maar de vraag of het zijn huidige vorm zal aanhouden. De eerste kamers werden begin 2018 in gebruik genomen.

Huis ten Bosch wordt al sinds 2015 bediend met robots. Klanten kunnen hun bagage inchecken en laten dragen door het robotpersoneel. De schoonmaak van gangen en grote ruimtes is ook geautomatiseerd en wordt volledig uit handen gegeven aan robots.  Bekijk hieronder een filmpje dat laat zien hoe robots de bezoekers van het park bedienen.