Een woning voor één euro

Wonen via Interveste wordt als zeer goedkoop ervaren, zo laat ons bewonersonderzoek ons weten. Maar het kan nog goedkoper, want je kunt nu een huis kopen voor slechts 1 euro. Je zult er wel even voor moeten verhuizen, maar in Sicilië is het nu mogelijk.

De jongeren uit het dorpje Gangi in Sicilië (Italië) vertrekken massaal naar de grote steden om daar werk te zoeken. In de afgelopen Jaren zijn er ruim 9000 mensen vertrokken uit het dorp. Hierdoor verandert het pitoreske dorpje in een heuse spookstad. De burgemeester van Gangi haalt nu alles uit de kast om het dorp weer leven in te blazen en zet de leegstaande en soms vervallen woningen te koop voor slechts 1 euro. Er staan inmiddels zo’n 100 woningen te koop.

Een huis voor 1 euro in Italië
Een huis voor 1 euro in Italië – CC: Comune Di Gangi

Er zit wel een keerzijde aan het verhaal (het was ook te mooi om waar te zijn): je zult de woningen zelf moeten opknappen. Een ruwe schatting laat zien dat je er nog zo’n €35.000 aan moet opknappen, want inmiddels zijn de ruimtes behoorlijk vervallen. Maar, dan woon je wel in een prachtig oud dorpje bij de legendarische vulkaan Etna in een huis van soms wel meer dan 200 jaar oud.

Is dit toch teveel van goede, dan kun je natuurlijk ook gewoon via Interveste een woning zoeken, en dat kan vaak ook op hele mooie locaties!

Het dorpje Gangi in Sicilië
Het dorpje Gangi in Sicilië