Eerste tijdelijke huurders Jan van Beieren krijgen sleutel

De flat aan de Jan van Beierenlaan in Palenstein gaat gesloopt worden. De vrijkomende woningen worden tijdelijk verhuurd. Eigenaar van de flat, woningcorporatie De Goede Woning, heeft hiervoor leegstandbeheerder Interveste ingeschakeld. Op vrijdag 6 februari droeg Interveste voor de eerste keer de sleutel over aan een nieuwe, tijdelijke huurder.

Leegstandbeheer

De flat wordt niet eerder dan 31 december 2016 gesloopt, zodat de bewoners de tijd hebben om een nieuwe woning te vinden. De Goede Woning vindt het belangrijk dat de flat tot die tijd prettig leefbaar blijft. Leegstaande woningen dragen niet bij aan de leefbaarheid en levendigheid van een wijk en komen de veiligheid niet ten goede. Daarom worden de woningen die vrijkomen tijdelijk verhuurd op basis van de leegstandswet door Interveste. Interveste is gespecialiseerd in leegstandbeheer en tijdelijke bewoning.

Blij met de woning

De nieuwe huurders kregen, in het bijzijn van hun ouders, vrijdag 6 februari de sleutels uitgereikt. Ze zijn heel tevreden over de staat van de woning. “Het is onze eerste woning samen. Er ligt al laminaat en op de muren zit sierpleister. Tijdelijke verhuur jan van Beierenlaan ZoetermeerHet is een kwestie van schoonmaken en sauzen en we kunnen erin!” Vanuit hier gaat het stel op zoek naar een leuke woning waar ze wel in kunnen blijven wonen. Hiervoor hebben ze nog ruim de tijd. De flat wordt niet eerder dan 31 december 2016 gesloopt.

Wijkvernieuwing

De sloop van de flat maakt onderdeel uit van de grootschalige wijkvernieuwing van Palenstein. Palenstein wordt een gezinsvriendelijke, ruim opgezette stadswijk. Groen en waterrijk, met een parkachtige uitstraling. Om ruimte te maken voor de vernieuwing worden vijf hoogbouwflats gesloopt en het winkelcentrum verplaatst en vernieuwd. Er komen eengezinswoningen en appartementen in diverse soorten, maten en prijsklassen. Koop en huur.

Actueel aanbod

Leegkomende woningen in de Jan van Beierenlaan worden verhuurd via de website van Interveste. Om te kunnen reageren moeten woningzoekenden zich op die website inschrijven.

Jan van Beierenlaan
Galerijflat Jan van Beierenlaan Zoetermeer