De meest fantastische kersthuizen uit jouw regio

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Wij proberen altijd het leukste nieuws over woningen en huizen te vinden. Aangezien we weer met zijn allen thuis zitten gaan we het nieuws dit keer ook wat lokaler brengen. Wij hebben de leukste berichten over kerst en woningen uit de verschillende provincies op een rij gezet voor je:

Gelderland

“Het magische kersthuis van Albert in Hardenberg”. Zo kopt de Gelderlander. En ook RTV Oost gaat los op het huis. Dat belooft wat. Het pand werd 18 jaar geleden gekocht en in al die jaren kwamen er steeds meer versieringen bij die in de tuin werden geplaatst. Albert koopt vooral spullen waarvan hij denkt dat kinderen het leuk vinden. Een beetje magisch, een beetje Disney-achtig, maar met de nuchterheid van een Hardenberger. Wel met een hoge energierekening.

Groningen

RTV Noord is op zoek naar het mooiste kersthuis van Groningen. Inmiddels zijn er al 10 woningen aan bod gekomen. De lichtjesroute in Veendam is echt prachtig om te zien en kwam ook aan bod. Het huis van Wendy & Quinten valt daar erg op in positieve zin. Soms staat er een file voor hun huis om alles te bewonderen. In het filmpje zie je hun huis als laatste. Maar de rest van de huizen in Veendam zijn ook mooi om te zien!

Noord-Brabant

Deze spectaculaire kerstshow in Waalre door Denie van Cleef werd in drie maanden gebouwd. Compleet met binnenverlichting, muziekshow en alles geschakeld vanuit een speciale spanningskast. Als alles tegelijk aangaat, valt direct de stroom uit. Zowel Omroep Brabant, NPORadio2, Studio040, GlowFM schreven er al over. En Interveste dus ook. Een waar kunstwerk.

Overijssel

André Tijshuis uit Almelo haalde met zijn huis het SBS6 programma Hart van Nederland. 140.000 kerstlampjes versieren zijn huis. Hij “weet niet wat het geintje kost” maar zijn vrouw vindt het fantastisch. Dus dan is het goed. Ook RTV Oost, De Stentor, Indebuurt en Tubantia schreven (filmden) er over. En hij doet dit “Al 25 joar”, zo staat er in de comments. Dat is te zien!

Limburg

De Limburger, Parkstad in the picture, ZO-NWS (streekomroep voor Beekdaelen, Brunssum en Voerendaal en omgeving) melden ons dat het kersthuis van John en Heidy een baken van licht en hoop is. De kop van de Limburger is pakkend genoeg: “Als de drie koningen vandaag de dag hun weg moesten zoeken, zouden ze verdwalen. Want de ster die naar Bethlehem leidt, zou niet het wegwijzende licht zijn. Dat brandt anno 2021 in Brunssum.”

Drenthe

Roland en Piet uit Tynaarlo wonen al 11 jaar samen in het huis en hebben in coronatijd weinig te doen. Dus besloten ze hun hele huis maar te versieren. Iedereen die langskomt krijgt er gratis een prachtig kerstgevoel. En Google helpt ze het alles aan en uit te zetten. “Ok Google: Alles Aan”.

Zuid-Holland

In Pijnacker aan de Rivierenlaan is bewoner Rob weer druk in de weer geweest. De lichtshow gaat vergezeld met audioshow. De Aquanura water-lichtshow Efteling kan dan dicht zijn, maar deze lichtshow is ook prachtig gemaakt. De hele buurt wordt ‘s avonds getracteerd op deze gratis show, zo meldt, Telstar-Online vanuit Pijnacker.

Ook nog even aandacht voor een huis dat helemaal van binnen versierd is. Omroep-West bracht bewoner Leo van Vleuten uit Den Haag prachtig in beeld.

Noord-Holland

Hij begon een ludiek actie om dit huis in Schagen te verkopen. Makelaar Tim Kugelmann zette een huis in de verkoop en plaatste de foto’s op Funda. Maar voordat de foto’s werden gemaakt bracht hij eerst duizenden lampjes aan in en om het huis. “Als jullie het overdreven vinden, moet je het zeggen hoor”, vertelt makelaar Tim in de verkoopvideo, “maar wat heb ik me uitgesloofd.” De kerstattributen worden begin volgende week allemaal verkocht en de opbrengst daarvan gaat naar de Voedselbank. Het huis is inmiddels verkocht onder voorbehoud, zo meldt Funda.

Flevoland

Een belevenis. Dit Almeerse gezin verzamelde kerstattributen uit Amerika om de buurt een stukje vrolijkheid te geven. Een slee, een kerstbrievenbus, een speaker met kerstmuziek. Het huis valt op in de wat donkere wijk. Hoge energierekening? Dan in januari gewoon mat meer kaarsen aan. Maar ook binnen staat het hele huis vol. En als Kerstmis klaar is? Dan beginnen de voorbereidingen voor Pasen. Mooie positieve instelling!

Friesland

Geen kersthuis, maar een hele school. De Drachter school De Voorde besloot voor de sluiting van de school het gehele pand te versieren om geld op te halen voor Kika. Het mocht niets kosten, maar van thuis uit werd alles meegenomen door de kinderen wat met kerst te maken had. Op de school zijn twee kinderen die in het Prinses Maxima Centrum behandeld worden. Het gehele jaar staat nu in het teken van Kika. Dat is toch een stuk positiever dan dat het hele jaar in het teken van Covid’19 staat. Je kunt stemmen op het mooist versierde raam en elke stem levert geld op dat naar het goede doel gaat.

Zeeland en Utrecht

Tsja… we konden hier simpelweg niets over vinden terwijl we zeker weten dat ook hier prachtige huizen staan. Mocht je een tip hebben? Laat het ons dan weten via marketing@interveste.nl