Frietkot kope jonguh!

 

Maaskantje-New-Kids-t-Pleintje
Foto: Mark van Seeters – CC-BY-2.0

‘t Pleintje staat te koop. Uitbater Eric van zandbeek vindt het tijd voor verandering en wil iets anders. Eerder werd al duidelijk dat de frietkraam, bekend van de films en serie van New Kids vernieuwd zou moeten worden.

De eigenaar van het pand Dré van Schijndel zou graag een nieuwe cafetaria willen bouwen op de plek waar nu ‘t Pleintje is gevestigd. Maar daar zijn ook tegenstanders van te vinden: die vinden dat ‘t Pleintje bewaard moet blijven. Er komen immers nog steeds toeristen uit Duitsland en Oostenrijk speciaal naar Maaskantje om de Knoepert te proeven.

De knoepert
De Knoepert

De Knoepert werd door de bedenkers van New Kids ontwikkelt samen met het bedrijf Van Oers uit Boxtel en werd een ware rage gedurende de hoogtij dagen van New Kids.

Eric van Zandbeek is al 16 jaar uitbater van de bekende frietkraam en samen met zijn vrouw stonden zij week in week uit friet te bakken, vaak 7 dagen per week. Nu wordt het dus tijd voor iets anders. Mochten de eigenaren eerder uit het pand willen, dan willen wij wel op zoek gaan naar een paar mensen om het pand antikraak te beheren, maar… dan juist om types als New Kids te weren!

Bron: Omroep Brabant