Gezocht: bewoner voor eiland in Nederland én betaald krijgen!

Je leest het goed. Dit keer is men niet op zoek naar bewoners voor een tropische eiland, maar gewoon een eiland in Nederland. Je moet wel van ruimte en rust houden. En je krijgt er nog enigszins voor betaald ook.

deBiezen
De Biezen – © Gastvrije Randmeren

Tussen Almere en Kampen liggen een 15-tal eilanden die worden beheerd door de Coöperatie Gastvrije Randmeren. De eilandjes zijn doorgaans onbewoond. In het zomerseizoen worden negen van de 15  eilandjes echter bewoond door tijdelijke bewoners. Ze overnachten in bijvoorbeeld hun boot bij het eiland. Nu was er een eilandje waar een nieuwe beheerder voor werd gezocht: De Biezen.

Eiland De Biezen zoekt een nieuwe beheerder - Overzicht van het water bij het eiland
De Biezen – © Gastvrije Randmeren

Geld verdienen op De Biezen

Het is geen echte betaalde baan als je wilt wonen op het eiland, maar je kunt er toch wat geld mee verdienen. Het eiland heeft namelijk 35 ligplaatsen waar bootjes kunnen aanmeren. De nieuwe beheerder betaalt aanleggeld voor het hele seizoen, een bedrag van in totaal 525 euro. Maar als er andere bootjes aanleggen, mogen de kosten die daarvoor betaald worden door de bezoekers in eigen zak worden gestoken. De Stentor rekent uit, dat als er zo’n 95 bootjes hebben overnacht, je geheel uit de kosten bent.

De Biezen – © Gastvrije Randmeren

Je zult de recreanten die aanleggen ook een beetje wegwijs moeten maken op het dichtbegroeide eiland. Eigenlijk ben je dus de gastheer of -dame van het aangelegde eilandje.

Een beheerder voor alle eilanden

Ooit was er slechts een beheerder voor alle eilanden, maar dat bleek teveel gedoe en lastig om te organiseren. Vandaar dat er nu 9 beheerders gezocht werden!

[Update 2023}

Inmiddels is de laatste beheerder voor het eiland De Biezen gevonden. Er kan dus niet meer op de eilandjes gereageerd worden, maar uiteraard kun je ‘s zomers een bezoekje wagen aan deze te gekke plek in Nederland.