Gratis wonen in een kasteel

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Altijd al eens kasteelheer of -dame willen zijn? Lees dan vooral verder, want Interveste geeft je nu de kans GRATIS te wonen in een kasteel in België.
Jawel: We zoeken een kasteelbeheerder!

Het is een unicum, want eigenlijk bieden we nooit woonruimte aan in België, laat staan in een kasteel. Maar nu krijgen wij en jij dus die kans! Namens onze opdrachtgever gaan we op zoek naar een leuk stel die in dit oude kasteel wil wonen. Het mooie hiervan: Je woont hier GRATIS! Dus heb je zin in een avontuur, ben je handig, heb je de tijd én wil je gratis wonen? Lees dan zeker verder.

Kasteel waar je gratis mag wonen

Op een half uur rijden van het centrum van Luik of een goede 20 minuten vanaf het prachtige oude dorpje Huy, staat het kasteel waar we het over hebben. Al in 956 werd het in geschriften vermeld. In de 15de eeuw nam Willem de la Marck, één van de belangrijkste edelen van het prinsbisdom Luik en bijgenaamd ‘het zwijn van de Ardennen’ vaak zijn toevlucht in het kasteel. Het was zwaar versterkt dus daar zat je goed veilig. In 1869 werd het kasteel verwoest door een brand en opnieuw opgebouwd. Het was inmiddels eigendom van vele graven geweest. Eind november 2003 werd het kasteel wederom verwoest door een zware brand en kwam het zwaar in verval.

(tekst gaat verder onder de foto)

Van restauratie naar B&B

Het goede nieuws: In 2015 werd het kasteel aangekocht, opnieuw opgeknapt en verder bewoonbaar gemaakt. De restauratie is nu zover voltooid dat er binnenkort een bed & breakfast kan worden gestart. Dat heeft wat jaren gekost, maar nu zijn de eigenaren op zoek naar beheerders voor het kasteel. Ze zoeken daarom een echt(paar) wat deze bed & breakfast vast gedeeltelijk kan mee helpen runnen. Daarom zoeken wij goede oppassers die hier gratis willen wonen!

Gratis woonruimte

We schreven al vaker over de bijzonder goedkope en gratis woningen in Spanje en Italië. Onze artikelen over gratis wonen op een eiland, wonen voor één euro in Italië of een heel dorp dat te koop staat in Spanje doen het altijd goed qua lezers. Vaak zit daar dan een addertje onder het gras (wij beheren ze daarom ook niet zelf). In veel gevallen ben je verplicht de woonruimte op te knappen en bewoonbaar te maken. Of je moet een bepaald bedrag in het huis stoppen om het voor een euro te kopen.

Reageer op gratis wonen in kasteel!

(tekst gaat verder onder de foto)

De slaapkamers zien er heerlijk kasteelachtig uit.

Enkel inschrijfkosten van 20 euro

Maar nu in dit geval hoeft dat dus niet. De kosten die je maakt zijn enkel de inschrijfkosten á 20 euro voor een Mijn Interveste account (als je die nog niet hebt). Met dit account kun je de juiste documenten aanleveren en eventueel ook nog een jaar lang reageren op al ons (toekomstig) beschikbare aanbod. Je betaalt geen verdere kosten dus. We zoeken enkel de beste kandidaten voor het kasteel.

Documenten en taal

Nog een verschil met antikraak- of tijdelijke huurwoonruimtes: we hebben minder documenten van je nodig. Wel vragen we ter ondersteuning een goede motivatie waarom jullie de beste kandidaten zijn. We maken hiermee een voorselectie en leggen deze voor aan onze opdrachtgever. Zij gaan dan zelf met jullie in gesprek om te zien of je het in je hebt het kasteel te beheren. Je tekent geen antikraakcontract of tijdelijk huurcontract bij ons.

Het is een pré als je Frans en/of Engels spreekt. Het kasteel ligt in Franstalig België, dus het is makkelijk als je een beetje met de mensen kunt communiceren. De opdrachtgever spreekt overigens wel gewoon Nederlands.

Reageer nu!

Dus… wil je gratis wonen in een kasteel in de buurt van het Belgische Luik en maandelijks veel geld besparen? Heb je het in je om mee te helpen met het opzetten van het bedrijf? Reageer dan direct op het kasteel met een Mijn Interveste account en laat ons weten waarom jij de beste kandidaat bent!

Reageer op gratis wonen in kasteel!