Gratis woning aangeboden

Deze woning in Montclair wordt écht helemaal gratis weggegeven. Het in Victoriaanse stijl opgebouwde huis telt drie verdiepingen en is eigendom van de naastgelegen kerk. De gemiddelde huizenprijs daar is 700.000 dollar. Toch mag het huis gratis worden overgenomen. Er is wel één klein maartje…

Montclair is een hotspot voor makelaars. De scholen zijn geweldig, er gebeurt veel op cultureel gebied en huizen gaan als broodjes over de toonbank. Tenminste, de meeste huizen. Op de een of andere manier wil dit huis maar niet verkopen. En zelfs verkopen is een groot woord als je weet dat je het huis gratis kunt krijgen! Maar…en daar komt ie… er zit een addertje onder het gras. Het huis kun je krijgen, de grond niet!

Verhuizen

Het 1000m2 grote huis aan de 23 N. Willow Street is eigendom van de naastgelegen Redeemer Montclair-kerk en wordt momenteel gebruikt als kantoorruimte. De kerk wil op de plaats van het huidige kantoor nieuwbouw laten plaatsen en wil daarom het huis slopen. Maar gezien de geschiedenis en de architecturale details in het huis, vroeg de Historic Preservation Committee van het dorp of ze het huis gratis aan iemand ter beschikking konden stellen. Maar dan moest de nieuwe eigenaar het pand in zijn geheel zelf verplaatsen.

Bewaar het en verplaats het

“Bewaar het en verplaats het,” vertelde Kathleen Bennett, de voorzitter van het Historic Preservation Committee, aan NJ.com, de nieuwssite van New Jersey. “Dan zou het gered en geliefd worden door een andere generatie.”

Maar het verplaatsen kost uiteraard geld. Het wordt beraamd op ongeveer 150- tot 200 duizend dollar. En ook alle stroomaansluitingen zouden moeten worden verplaatst om het huis überhaupt van zijn plek te krijgen. En dat is behoorlijk wat werk, zo zegt men. Maar toch is er kans van slagen, want de gemiddelde huizenprijs in Montclair is 700.000 dollar.

Niet voor het eerst

Het is overigens niet de eerste keer dat een huis in Montclair op deze manier werd aangeboden. Een eerder pand werd in 2017 aangeboden voor 10 dollar als de koper het zou verplaatsen. Helaas was toen niemand bereid om de zorg te dragen voor het huis. Het werd daarom helaas gesloopt.

 

Gratis huis aangeboden Montclair New Jersey
Google Maps