Grootste cruiseschip meert aan in Rotterdam

Harmony of the Seas
Harmony of the Seas – www.royalcaribbeanblog.com

Het grootste cruiseschip ter wereld is vanmorgen aangemeerd in Rotterdam. Een imposant gevaarte met basketbalvelden, surfsimulatoren, theater én Starbucks coffeeshop is tot vanavond te bewonderen. Dan vertrekt deze kleine stad naar zijn volgende bestemming.

Met maar liefst 23 zwembaden, 42 barretjes en zijn 323 meter lengte, is dit het allergrootste cruiseschip wat de oceanen bevaart. De Harmony of the Seas kostte maar liefst 1 miljard euro en kan dan bijna 7000 gasten vervoeren en entertainen. Dat laatste moge duidelijk zijn als je weet dat er een schaatsbaan, een klimwand vele whirlpools, friettent, pizzeria, ijskraam, donutwinkel en nog veel meer aanwezig zijn. Een van de glijbanen in het zwembad is 66 meter lang. Het gewicht van dit enorme drijvende stadje is 227.000 kilo. Er is een complete tuin aan boord met met tientallen bomen en planten. Om het schip drijvende te houden en de mensen te entertainen zijn maar liefst 2300 mensen werkzaam aan boord van de Harmony of the Seas.

We geven toe, het is wel een beetje over-the-top als je weet dat er vele mensen op zoek zijn naar een woonruimte. Maar het blijft indrukwekkend toch?

https://www.youtube.com/watch?v=WJK3_tb_ZOs