Haarendael nu echt verkocht?

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Eindelijk is de koopovereenkomst van Landgoed Haarendael getekend. Zorgorganisatie Cello uit Vught en de Haarense Wim Vugts hebben hun handtekening onder de verkoopakte van landgoed Haarendael in Haaren gezet, zo meldt Brabants Dagblad. Nu is enkel nog de goedkeuring nodig van het College Sanering Zorginstellingen.

Vughts huurde het landgoed al langere tijd en plaatsten er eerder enkel arbeidsmigranten. Die moesten op last van de brandweer toch weer verhuizen aangezien de brandveiligheid niet gegarandeerd was. De ondernemer heeft al vergaande plannen om landgoed Haarendael te transformeren tot een hotel. Het terrein was na de verhuizing van de laatste Cello-bewoners jarenlang in beheer bij Interveste die er voor zorgde dat het terrein bewaakt en bewoond bleef. Toen het pand werd opgeleverd aan Cello moesten de antikraakbewoners verhuizen en kwamen grote delen van het terrein leeg te staan.

Antikraakbewoning voor bewaking

Onlangs werd in een van de leegstaande ruimtes een compleet drugslab ontdekt. Aangezien het terrein vele gebouwen en honderden deuren kent is het onmogelijk die allemaal in de gaten te houden als er niemand meer woont, zo stelde Vughts. Dat is een van de redenen waarom er destijds gekozen werd voor antikraakbewoning door Interveste.