Harry Potter fans: bezemkast te koop voor €418.000

kleine woning Londen staat te koop wat lijkt op bezemkast van Harry Potter

Wanneer je droomt om te wonen in een bezemkast net als in de film van Harry Potter, dan is dit je kans. De vraagprijs voor deze kleine woning is maar liefst 350.000 Britse ponden, omgerekend 418.000 euro. De prijs is meer dan anderhalve ton hoger dan de gemiddelde prijs van een huis in het Verenigd Koninkrijk.

kleine woning londen naast parkeerplaats

De makelaar van het huis verwoordt het als ‘een perfecte studio’ op de begane grond, die charmant en licht is. De keuken is compact en in de hoek naast de ingang bevinden zich een douche en toilet. De totale oppervlakte komt uit op een kleine 16 vierkante meter.

Uit cijfers blijkt dat de verkoop van flats verdrievoudigd zijn in het laatste decennium. Het gelimiteerde aanbod van grond in het centrum van Londen in combinatie met een groeiende bevolking, kan de hoogte de vraagprijs enigszins verklaren. Desalniettemin, zal het moeilijk worden om een koper te vinden voor dit minimalistische pandje in Londen.

Parkeren is een nachtmerrie

Het huis staat midden op een parkeerplaats. Dit maakt het parkeren een ware nachtmerrie. Regelmatig hebben de bewoners moeite om weg te rijden omdat het te krap is.

”Ik wist echt niet dat daar iemand woonde.”, zegt de 29-jarige zorgmedewerker Maz Garney. Hij kan zich ook niet voorstellen dat je daarvoor wilt betalen. ”Het is te gek voor woorden. Het ziet er ongeveer zo groot uit als Harry Potters slaapkamer onder de trap.”

rommel kleine woning londen.jpg

Van buiten rommel van binnen.. ook

De intenties van de makelaar om het huisje zo goed mogelijk te representeren is niet helemaal gelukt. Althans,  als het de bedoeling was om het als een bezemkast te laten lijken dan is de makelaar aardig op weg. Als makelaar weet je dat goede foto’s werken bij het verkopen. Deze makelaar heeft juist alle kosten en moeite bespaard.  Het nederige stulpje in hartje Londen is zonder enige zorg gefotografeerd door de makelaar. Of dit peperdure pandje zichzelf verkoopt, mede door berichten zoals deze op Interveste’s Infonet in de op heden overvolle markt zal nog moeten blijken.