Het brandpreventiepakket in een nieuw jasje

Recentelijk is bekend gemaakt dat Interveste en Gapph samen verder gaan als één vastgoedbeheerder. Langzaam worden de eerste, kleine veranderingen zichtbaar en zo steken we als eerste de brandpreventiepakketten in een nieuw jasje. En dat kun je al direct zien. Want op ze zijn vanaf nu voorzien van het logo van Gapph.

Rookmelders verplicht

Ruim één jaar geleden werd het gebruik van rookmelders op iedere woonlaag in huis verplicht gemaakt volgens de wet. Ook als je in een huurhuis woont. Deze regel geldt vanaf 1 juli 2022 en is niet alleen verplicht op iedere woonlaag, maar ook van toepassing op ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt.

Veiligheid voorop

Wanneer je voor Interveste woont, weet je dat we brandveiligheid voor iedereen uiterst serieus nemen. Zo houden we jaarlijks een interne inspectie om te controleren of iedere woning brandveilig is. Ook laten we tijdens een interne inspectie een brandpreventiekaart achter in de woning en helpen we je graag bij het beantwoorden van jouw vragen omtrent brandveiligheid.

Deze brandpreventiepakketten kom je voortaan tegen in de woning
Deze brandpreventiepakketten kom je voortaan tegen in de woning

Een brandpreventiepakket, hoe kom ik daaraan?

Wanneer je via Interveste intrek neemt in de woning, ben je verplicht om een brandpreventiepakket af te nemen. Een brandpreventiepakket bestaat uit een rookmelder, blusdeken, een brandblusser en belangrijke informatie over het gebruik van deze producten. Wanneer jij na een bezichtiging tekent voor de woning en de sleutels in ontvangst neemt, krijg jij direct een brandpreventiepakket overhandigd.

Duurzaamheid en een nieuwe look

Voorheen zag je onze brandpreventiepakketten voorbijkomen in een opvallende rood, witte tas met daarop het Interveste logo. Vanaf nu kom je onze brandveiligheidspakketten tegen in een ander jasje met een iets milieubewustere verpakking: een kartonnen doos met het logo van Gapph.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Het vernieuwde en oude brandpreventiepakket naast elkaar
Het vernieuwde en oude brandpreventiepakket naast elkaar

Verandert er iets in de kosten van het brandpreventiepakket?

De prijs van het brandpreventiepakket blijft dus gelijk aan hoe het al was. Gelukkig verandert dat niet. Wel verandert er iets aan de inhoud van het pakket: vanaf nu krijg je namelijk een koolmonoxidemelder in het brandpreventiepakket, zodat we de veiligheid in jouw woning nóg meer kunnen aanscherpen.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Inhoud van het vernieuwde brandpreventiepakket

Hoe gebruik ik de brandpreventiepakketten juist?

We helpen je graag op weg om brandveiligheid in huis zo optimaal mogelijk te maken. Daarom schrijven we hier een advies over hoe je je brandpreventiepakket goed kunt gebruiken.

  1. De brandblusser zet je ergens op een makkelijke plek in het zicht. In geval van brand, weet je de brandblusser ten alle tijden makkelijk te pakken. Zet de brandblusser dus niet ergens achterin je kast, maar bijvoorbeeld naast je keukenblok of op de kast.
  2. De rookmelder hang je, indien er nog geen rookmelder in de woning aanwezig is, op iedere woonlaag. Vanuit Interveste krijg je twee rookmelders. Het kan dus zijn dat je zelf nog een rookmelder dient aan te schaffen indien de woning meer woonlagen heeft. Zorg dat de batterijen altijd vol zijn en controleer de rookmelders ieder jaar.
  3. De blusdeken kun je het beste in de keuken ophangen. Het beste is om dit in het zicht te doen zodat je niet hoeft te zoeken in geval van brand.
  4. Dan heb je tot slot de koolmonoxide melder. De koolmonoxidemelder hang je in dezelfde ruimte als het open verbrandingstoestel. Het belangrijkste is dat de koolmonoxide melder op ooghoogte hangt. Dit is gemiddeld ander halve meter vanaf de grond. Controleer de koolmonoxide melder ieder jaar.

Vragen over brandveiligheid?

Heb jij nog andere vragen omtrent brandveiligheid in de woning? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag op weg.