Het indrukwekkendste Europese gebouw van 2016

Zlota 44 facade lit up (c) BBI-Amstar

Dit jaar is ‘ie af: het hoogste gebouw van Europa. 192 Meter hoog! Met maar liefst 287 unieke appartementen, bestemd voor particulieren, heeft dit gebouw nu al de award voor Europe’s Best Residential Development ontvangen op de International Property Awards in Londen.
Exterior view of Zlota 44 (c) BBI-Amstar

Terrace (c) BBI-Amstar

Zlota 44, is ontworpen door architect Daniel Libeskind, en heeft door zijn hoogte een prachtig panoramisch uitzicht op de hele stad Warschau. Dit is met opzet gedaan: om de wederopbouw van de stad te weergeven, na eeuwen van vernietiging en onderdrukking.

Bedroom Interior (c) Agnieszka Karas-2

Residents Private Pool (c) BBI-Amstar

Wil jij op één van de 54 verdiepingen wonen? Dat kan al vanaf ongeveer 300.000 euro voor een één-slaapkamer woning. Voor een penthouse betaal je zo’n 7 miljoen euro. Je hebt dan wel je eigen parkeerplaats, een conciërge tot je beschikking en je kunt gebruik maken van de vele faciliteiten. Zo is er een fitnesszaal, een jacuzzi, een 25-meter zwembad, speelzaal voor kinderen, een grote temperatuur gereguleerde wijnkelder en een zelfs een privé bioscoop voor bewoners met een golfsimulator. En mocht je geen inspiratie hebben om je appartement die van alle gemakken is voorzien, in te richten, dan kun je een appartement inclusief inboedel kopen. Klinkt te gek, toch?

View from the uppermost Penthouse floors (c) BBI-Amstar