Het Oude Loo klaargemaakt voor opvang Oekraïners

De deuren van Het Oude Loo in Apeldoorn gaan volgende week open voor de opvang van 32 Oekraïners. Koning Willem- Alexander heeft toestemming gegeven het slot te gebruiken voor de opvang van vluchtelingen nu er grote schaarste is qua locaties.

©RVD – Opvanglocatie Het Oude Loo in Apeldoorn

Foto’s vrijgegeven

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft de foto’s vandaag vrijgegeven zodat we kunnen zien hoe mooi de inrichting is geworden. We kunnen oprecht zeggen dat deze Oekraïners een van de mooiste opvanglocaties van Nederland mogen gebruiken. Uiteraard hopen we tegelijkertijd met hen dat ze snel weer terug kunnen naar hun familie en vrienden in Oekraïne, want niemand zit hier voor zijn plezier.

©RVD – Opvanglocatie Het Oude Loo in Apeldoorn

Op het officiële Instagram account van het Koninklijk Huis lezen we dat de deuren van Het Oude Loo open gaan voor 32 Oekraïense vluchtelingen. Vijftien vrouwen, twaalf kinderen en vijf mannen worden er opgevangen. Afgelopen weken is het slot gereed gemaakt voor de nieuwe bewoners.

De opvang wordt ondersteund door het COA, de veiligheidsregio en vrijwilligers van de Dienst van het Koninklijk Huis om de vluchtelingen bij te staan. De tuin rond het slot is vooralsnog gesloten voor bezoekers om privacy te bieden aan de nieuwe bewoners.

©RVD
©RVD

Het Oude Loo

Slot Het Oude Loo, ook wel Kasteel Het Oude Loo genoemd, is een vijftiende-eeuws jachtslot dat ligt op Kroondomein Het Loo in Apeldoorn. Koning Willem-Alexander is de huurder van het slot en maakte de afspraak met de Dienst van het Koninklijk Huis, het Rijksvastgoedbedrijf, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en de gemeente Apeldoorn.

Portret Koning Willem-Alexander
©RVD – Martijn Beekman

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)