Het slimste huis van Nederland

WIGMOND – Op het eerste gezicht lijkt het een normale oude boerderij in een rustig dorpje in Gelderland. Maar niets is minder waar. Dit is een van de ‘slimste’ huizen die in Nederland te vinden is. Tweakers oprichter Femme Taken woont hier en heeft zijn huis helemaal gedigitaliseerd. Bijna alles gaat geautomatiseerd. Van de verwarming tot aan de persoonsdetectie in de kamers.

Smart Home

Schakelaars, zenders, ontvangers en een brein wat alles aanstuurt. ‘Smart Home’ noemen ze het. Een inspiratie voor de toekomst. Hierdoor werkt alles veel efficiënter. Zijn er mensen weg, dan weet het systeem dat het licht en de verwarming uit moet. En dat scheelt weer in de kosten. Wordt er ingebroken? Dan weet het systeem meteen dat er alarm moet worden gemaakt.

Het brein

Op een kleine zolderruimte staat het brein van het huis. Alle sensoren zijn met kabels in een hoofdregelaar aangesloten wat alles aanstuurt. Taken heeft alles zelf geprogrammeerd en aangelegd. Het is een hobby van hem om met techniek bezig te zijn en hij vind het leuk om te programmeren. Zijn doelstelling is om daadwerkelijk alles te digitaliseren in het huis. Stapje bij beetje komt hij steeds verder.

Interveste  Het slimste huis van Nederland
Facebook antwoorden