Het Sprookjeshuis

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Van kleine huisjes tot grote droomkastelen. Hendricks Architecture ontwerpt allerlei designs waarbij steen en hout naadloos op elkaar aansluiten. Wij ontdekten ze door hun sprookjeshuis.

In het westen van de Verenigde Staten ligt de staat Idaho. In deze staat wonen ‘slechts’ anderhalf miljoen mensen. Dat is relatief weinig en heeft te maken met het feit dat een groot deel van Idaho in beslag wordt genomen door ‘The Rocky Mountains’. Er zijn veel reservaten in deze staat en dus kun je veel bergen en bos vinden. Op dat gegeven bouwt Hendricks Architecture graag verder. Zij maken in al hun architectuur gebruik van hout en steen. De huizen passen dus perfect in hun omgeving. Dat vinden niet alleen wij: de vakbladen schrijven regelmatig over de architecten in Idaho.

Heel klein of heel groot

Echt imposant is het clubhuis van The Idaho Club. De entree met de grote boogconstructie onder het houten puntdak zou bijna de competitie aan kunnen met de entree van De Efteling

Clubhouse at The Idaho Club – 📷: Hendricks Architecture

Maar ook de gewone huizen, voor zover ze gewoon zijn,  zien er prachtig uit. De onderste constructie is veelal gebouwd met grote stenen waarop de houten verdiepingen in oranje/bruine houtkleuren worden gebouwd.

De huizen staan niet in een sterk bewoonde omgeving maar vaak bij een bos of een meer waardoor het natuurlijke effect nog sterker wordt.

“The Storybook house”

Maar onze aandacht van dit bedrijf werd getrokken door hun ‘Storybook’ huisje dat we tegenkwamen op het Internet. De associatie met een Disney tekenfilm als Rapunzel is snel gemaakt. Maar sprookjesfiguren zul je er binnen niet aantreffen. Tenzij ze gemaakt zijn van klei, want een pottenbakkerij heeft zijn intrek genomen in het pittoreske huisje. Wat lijkt het ons heerlijk om in zo’n huis te wonen!