Hotel Amsterdam Zaandam

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.
Inntel Zaandam Amsterdam
Inntel Zaandam Amsterdam – Foto: Inntel Hotels

We krijgen regelmatig tips over gave of interessante huizen. Vaak bevinden die in het buitenland op plekken waar we niet snel zullen komen. Soms kun je ook gewoon dicht bij huis blijven. Want op een paar kilometer van Amsterdam ligt een prachtig hotel. Hallo Zaandam!

We kennen allemaal de groen met witte huisjes in Zaandam. De architect van dit hotel laat de kleur en vormgeving van Zaandam in zijn geheel terugkomen in dit kleurige ontwerp. Misschien ken je het allang. Zo niet, dan laten we het je graag zien. De blikvanger in het centrum van Zaandam is een stapel Zaanse huizen. Een huis is blauw, geïnspireerd op een huis wat Claude Monet in 1871 in Zaandam schilderde.

 Claude Monet - La Maison Bleue 1871
Claude Monet – La Maison Bleue 1871

Van notariswoningen tot arbeidershuizen

De andere huizen zijn allemaal groen en vormen de verschillende types huizen in Zaandam. Het gaat om bijna 70 huisjes: van een notariswoningen tot arbeidershuizen die tezamen goed zijn voor 12 verdiepingen aan hotelkamers.

Het ontwerp komt van Molenaar & Van Winden architecten en WAM architecten. Joris Molenaar is overigens ook verantwoordelijk voor de toekomstige herbestemmingsplannen van het voormalige schoolpand in Brielle wat in beheer in bij Interveste. In 2010 werd het hotel geopend.

inntel-zaandam-Amsterdam-2