Huis van 500 miljoen kan niet afbetaald worden

Het duurste moderne woonhuis van de Verenigde Staten met de prachtige naam “The One”. Is blijkbaar toch iets te duur geweest om te bouwen. Het wordt nu geveild en verkocht aan de hoogste bieder. Iets voor jou?

Het huis is inmiddels bijna af en zou verkocht moeten worden voor een half miljard euro… maar aangezien de projectontwikkelaar zijn leningen niet meer kon afbetalen wordt het nu geveild… zonder minimumprijs! Dat betekent dat als je 10.000 euro biedt en je het hoogste bod hebt, de nieuwe eigenaar bent van dit indrukwekkende (maar zeer kapitalistische pand). De veiling is geopend!

The One Bel Air wordt via veiling verkocht
Zztfrd, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Bel Air celebs

Dat er in Bel Air dure huizen staan is wel bekend. Rod Steward, Phil Collins, Madonna, Johnny Weissmuller (de enige echte tarzan), Cher, Marilyn Monroe, Tony Curtis en recenter Jennifer Aniston, Mila Kunis, and Ashton Kutcher, Taylor Swift, Jennifer Lawrence, Katy Perry, Ellen DeGeneres, Sandra Bullock…. enfin. We kunnen nog wel even doorgaan: allemaal bewoners van dit dure heuveltje.

Grootste moderne huis in de Verenigde Staten

Biltmore Estate – By 24dupontchevy – Own work, CC BY-SA 4.0

The One is het derde grootste huis van de VS. De eerste twee zijn overigens kastelen: Biltmore Estate uit 1895 en Oheka Castle uit 1919.
Dus uit de moderne tijd: is dit met afstand het grootste huis om in te wonen. Alleen heeft er nog nooit iemand in gewoond. Maar daar kan nu dus verandering in komen. Het huis telt 21 slaapkamers en het zijn allemaal rooms “with a view”, oftewel een prachtig uitzicht.  Niet zo vreemd uiteraard als je een huis op een heuvel bouwt.

10.000 flessen wijn

Als je denkt dat het dan allemaal kleine slaapkamers zijn, maak je dan niet ongerust. De grootste ruimte is 1500 vierkante meter en heeft een eigen zwembad en keuken om je toch wat privacy te gunnen van alle gasten die elders in je huis bivakkeren. Want het is natuurlijk wel de bedoeling dat je hier elke dag een groot feest geeft. Wat moet je anders met zo veel ruimte? En als het te warm is kunnen ze ook een plons maken in het zwembad dat rondom het pand ligt. Er zijn overigens nog 4 andere zwembaden en verder nog een theater, een “nachtclub”, een beautysalon en een wijnkelder met 10.000 flessen wijn. En we kunnen door blijven gaan.

Tour door het huis

Maar misschien is het handiger als je gewoon zelf een kijkje neemt. Om je vast een idee te geven Ray Parisi en THE ONE’s makelaar Aaron Kirma je hier een virtuele rondleiding.

Interveste  Het grootste woonhuis van de VS