Huishoppen

Huishoppen Interveste

Huishoppen is een zeer korte beveiliging door bewoning van panden. De duur van huishoppen varieers van 4 tot 8 weken. Interveste Huishoppen is dus een zeer korte vorm van antikraakbewoning.

Eigenlijk maken we al langer gebruik van de term huishoppen. In het verleden hebben we meerdere speciale overeenkomsten gesloten met opdrachtgevers voor zeer kortstondige bewoning/bewaking van de panden. Het voordeel voor onze opdrachtgevers is dat we voor zelfs voor slechts 4 weken beveiliging in de vorm van bewoners in hun pand kunnen plaatsen. Zo hoef je als pandeigenaar ook als een pand maar heel kort leeg komt te staan, niet onrustig te gaan slapen. Je pand is beschermd.

Voordelen woningzoekenden

Voor woningzoekenden is het een prachtig concept als je tijdelijk ergens anders wilt wonen. Bijvoorbeeld als je aan het wachten bent op je nieuwe woning. Of je wilt proberen hoe het is om antikraak te wonen. Of je bent net gescheiden en zoekt snel een woning waar je tijdelijk in kunt. Of je wil gewoon even voor een maand of twee heelergens anders wonen.

Een ander groot voordeel: je krijgt als bewoner van Interveste voorrang op een andere Interveste woning. Goede bewoners raken we immers niet graag kwijt. Als extra aanmoediging: Je betaalt geen contractskosten bij plaatsing in een Huishopgebouw. Een stuk goedkoper dus ook nog eens. Het gaat ons met name om de beveiliging van een pand en dus helpen we graag zo snel mogelijk dit pand te beveiligen.