Huurprijzen gaan minder snel omhoog dan voorheen

Pararius heeft de cijfers voor het 4e kwartaal bekend gemaakt. Hieruit blijkt dat de stijging van de huurtarieven ten opzichte van vorige jaren stagneert. Dat is goed nieuws voor de huurders van Nederland. Wat opvalt is dat Amsterdam een groot deel van het totale percentage voor zijn rekening neemt. Met een huurprijs van €23,68 per m2 per maand is Amsterdam de duurste stad van Nederland om in te wonen. Benieuwd wat de goedkoopste wijken zijn in de grootste steden om te wonen? Lees dan even verder!

Opvallend!

In de plaats Bussum is de huurprijs het hardst gestegen, met ruim 14% ten opzichte van het vorige kwartaal is dit één van de uitschieters van dit kwartaal. Net als Bussum is de huurprijs in Amersfoort ook 14% gestegen. Wil je naar de goedkoopste provincie, dan is volgens de kwartaalcijfers Friesland de plek waar je het minst aan huur betaald in Nederland.

Huurprijzen Amsterdam

Amsterdam Zuidoost is de goedkoopste wijk met een huurprijs van €16,99 per m2 per maand. Terwijl de afgelopen jaren de prijzen daar ook flink gestegen zijn met maar liefst 8,7%. Wil je naar het duurste gedeelte? Dan moet je ongetwijfeld naar het centrum. Daar spannen de huurprijzen de kroon want voor €25,84 per maand heb jij 1m2 bemachtigt. (voor een studentenkamer van 26m2 is dat dus €671,84 per maand. Dus alleen weggelegd voor mensen met een grote buidel om in te tasten)

Huurprijzen Rotterdam

De wijk Prins Alexander is koploper met €11,58 per m2 als goedkoopste plekje in Rotterdam. Als je de duurste prijsklasse zoekt moet je net als in Amsterdam in het centrum van Rotterdam zijn. Voor €19,60 per m2 per maand ben jij eigenaar van je Rotterdamse stulpje. Dat is een stijging van 3,8% ten opzichte van het vorige kwartaal.

Huurprijzen Utrecht

Utrecht is één van de weinige steden waar de prijzen flink daalden. Wil je goedkoop in Utrecht wonen dan is de Leidsche Rijn wellicht de beste optie voor je. Daar kan je nu huren voor €12,34 per m2 per maand. Natuurlijk moet je voor de duurste woningen weer in het centrum zijn. Daar komen de prijzen voor het eerst sinds tijden uit boven de €20,-. Om precies te zijn €20,13.