Huurwoningen in Helmond

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Huurwoningen in Helmond

Aangezien Interveste al jaren vele woningen beheert in Helmond en omgeving dachten we dat een overzicht handig zou zijn. Welke woningen zijn er in Helmond en wat is het verschil tussen de woningen en wat betaal je ongeveer voor huurwoningen in Helmond. We leggen het je hier uit.

In Helmond zijn de particuliere huurwoningen door de grote vraag het afgelopen jaar flink duurder geworden. In het overzicht dat gepubliceerd werd door Pararius begin dit jaar, bleek dat de gemiddelde huurwoning met 21,6% duurder is geworden. Volgens de cijfers van Pararius betaalt een huurder in Helmond maandelijks gemiddeld € 10,83 per vierkante meter aan huur. We kunnen hierin duidelijk zijn: de tijdelijke huurwoningen van Interveste zijn stukken goedkoper!

Tijdelijke huurwoningen in Helmond via Interveste

De huurwoningen in Helmond die Interveste aanbiedt zijn zogenaamde tijdelijke huurwoningen. Hiervoor gelden andere regels die zijn vastgelegd door de overheid. De maximale huurprijs mag dan ook niet boven een bepaald bedrag komen. Dit bedrag wordt jaarlijks aangepast. Vanaf januari 2020 geldt dat dit bedrag niet hoger mag zijn dan € 737,14. De duurste tijdelijke huurwoning in Helmond van Interveste op het moment van schrijven is € 524,-. Hiervoor krijg je een woonruimte van 100m2, dus je betaalt slechts € 5,24 per vierkante meter. Dat is minder dan de helft van de gemiddelde prijs van een reguliere huurwoning. Die lag in 2019 op € 10,83 per vierkante meter volgens Pararius.

Maar het kan nog goedkoper, want er zijn ook huurwoningen waarbij je maandelijks slechts € 400,- betaalt.

Vele woningen in Helmond – van sociale huurwoningen, tijdelijke huurwoningen tot antikraak woningen.

Verschil tussen een tijdelijke huurwoning, een sociale-huurwoning en een huurwoning in de vrije sector?

Het lijkt allemaal op elkaar, toch biedt Interveste naast antikraakwoningen (wat weer een heel andere vorm van wonen is) enkel tijdelijke huurwoningen in Helmond aan. Voor een sociale huurwoning klop je over het algemeen aan bij sociale woningcorporaties zoals Wocom, Woonpartners, Compaen of Volksbelang. Huurwoningen in de vrije sector vind je op websites als Mansion.nl, Pararius of Funda en worden door makelaars of particulieren aangeboden. Het grootste verschil is dat je bij tijdelijke huurwoningen ook een tijdelijk contract afsluit. Dat is minimaal zes maanden geldig. Bij sociale huurwoningen of huurwoningen in de vrije sector heb je recht op huurbescherming. Je kunt daar bij wijze van spreken tot in de oneindigheid blijven wonen als er geen andere bestemmingsplannen zijn voor het pand.

Huurwoning Helmond Twee-onder-een-kap
Interveste: van rijtjeshuizen tot vrijstaande woningen of twee-onder-een-kap woningen.

Andere bestemmingsplannen voor sociale huurwoningen

Soms zijn er wel andere bestemmingsplannen. Uit veiligheidsoverwegingen of vanwege veroudering van panden, kan een sociale huurwoning toe zijn aan renovatie of sloop. Op dat moment kan een leegstandbeheerder als Interveste instappen om een corporatie te ondersteunen. De sociale huurwoning krijgt dan een tijdelijk invulling als woonhuis in de vorm van tijdelijke verhuur of antikraak. Dat heeft er mee te maken dat meerdere woningen in een straat of wijk meestal tegelijkertijd worden aangepakt door corporaties. Voordat alle huidige bewoners een nieuw dak boven zijn hoofd hebben, is een partij soms maanden verder. En leegstand van de op te knappen of te slopen woning is dan niet gewenst i.v.m. met bijvoorbeeld diefstal, brandstichting of krakers die het pand in bezit willen nemen.

Vrijstaande antikraakwoning in Helmond.