Club van Vrijwilligers logo

Ik ben dankbaar dat ik bij kan dragen aan iemands ontwikkeling

Vrijwilliger Dave met zijn voorleeskindje
Dave Albrecht woont namens Interveste in Capelle aan den IJssel. Hij is onlangs gestart bij de Voorleesclub in de bibliotheek en leest daar voor aan een meisje die op haar beurt beter leert te lezen.
De bibliotheek van Capelle aan den IJssel geeft zo’n 75 gezinnen uit de gemeente de mogelijkheid zich aan te sluiten bij  VoorleesExpress. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Vrijwilligers lezen voor, doen taalspelletjes en gaan samen met de ouders aan de slag met taal en leesplezier. Dat doen ze door het gezin (thuis) te ontmoeten maar ook met digitale contactmomenten.
Ze vond het hartstikke leuk
Dave legt uit: “De vrijwilligersorganisatie heeft een goede uitleg gegeven over het vrijwilligerswerk. Ik schrok ervan hoeveel mensen in Nederland analfabeet zijn. Daarom is het voorlezen leuk en dankbaar werk. Toen ik eenmaal gematcht was aan een kindje was het best spannend. Zou ze het leuk vinden? Wat zou ze vinden van mij? De vader van het meisje was in eerste instantie een beetje sceptisch. Maar wat bleek, ze vond het hartstikke leuk. Al bij de tweede keer keek ze met plezier uit naar mijn komst. Natuurlijk houd ik het ook een beetje leuk en zorg ik dat zij de boekjes mag uitkiezen. We wisselen het lezen af met het leren van letters en ook het schrijven daarvan.
Ik ben dankbaar dat ik bij kan dragen aan iemands ontwikkeling!”
Interveste  Informatie over VoorleesExpress
De VoorleesExpress is continu op zoek naar vrijwilligers. Op onze pagina met vrijwilligersprojecten kun je ook het project van VoorleesExpress Capelle aan den IJssel vinden.
Facebook antwoorden