Ik ben dankbaar dat ik bij kan dragen aan iemands ontwikkeling

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.
Vrijwilliger Dave met zijn voorleeskindje
Dave Albrecht woont namens Interveste in Capelle aan den IJssel. Hij is onlangs gestart bij de Voorleesclub in de bibliotheek en leest daar voor aan een meisje die op haar beurt beter leert te lezen.
De bibliotheek van Capelle aan den IJssel biedt ruim 75 gezinnen uit de gemeente de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij de VoorleesExpress. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Bij extra aandacht moet je denken aan taalspelletjes, vrijwilligers die voorlezen en ook ouders kunnen nog wat betekenen: samen met de ouders gaan we aan de slag met taal en leesplezier. Dit doen we mede door het gezin thuis te ontmoeten én digitale contactmomenten.
Ze vond het hartstikke leuk!
Dave legt uit: “De vrijwilligersorganisatie heeft een goede uitleg gegeven over het vrijwilligerswerk. Ik schrok ervan hoeveel mensen in Nederland analfabeet zijn. Daarom is het voorlezen leuk en dankbaar werk. Toen ik eenmaal gematcht was aan een kindje was het best spannend en ging er veel door me heen: zal ze het leuk vinden en wat zal ze van me vinden?” De vader van het meisje was in eerste instantie een beetje sceptisch. Maar wat bleek, ze vond het hartstikke leuk. “Al bij de tweede keer keek ze met plezier uit naar mijn komst!  Natuurlijk houd ik het ook een beetje leuk en zorg ik dat zij de boekjes mag uitkiezen. We wisselen het lezen af met het leren van letters en ook het schrijven daarvan. Ik ben dankbaar dat ik bij kan dragen aan iemands ontwikkeling!”
Interveste  Informatie over VoorleesExpress
De VoorleesExpress is continu op zoek naar vrijwilligers. Op onze pagina met vrijwilligersprojecten kun je ook het project van VoorleesExpress Capelle aan den IJssel vinden.