In dit appartement staat een Ferrari naast de keuken!

De Keizersgracht is een van de duurste straten in Amsterdam, maar er is één ding dat dit appartement onderscheidt van alle anderen… En dat is een Ferrari. Naast de keuken. In huis. 

534 vierkante meter in de grachtengordel van Amsterdam

Het appartement dateert uit het jaartal 1672 en is maar liefst 224 vierkante meter groot. Eigenlijk mag deze woonruimte de term ‘appartement’ niet eens meer hebben, zo groot! En dan hebben we het nog niet eens over de tuin, van zo’n 310 vierkante meter. We mogen hier dus wel spreken van een uitermate zeldzame woning, zo in de grachtengordel van Amsterdam.

Een koetshuis voor de burgemeesterswoning

Het appartement is oorspronkelijk gebouwd als koetshuis voor de burgemeesterswoning en heeft alles waar je hartje van droomt. Zo heeft de woning een prachtige marmeren badkamer, hoge plafonds en zelfs de originele balken zijn nog in goede staat. Zo hebben er zelfs diverse adellijke personen gewoond, waaronder Wilhelmina Philippine van Tuyll van Serooskerken-Willink en Hendrik Maurits Jacobus van Loon van de bekende van Loon familie.

Ferrari in de keuken

Naast de standaard ruimtes waar een normale woning ook over beschikt, zoals een badkamer en slaapkamer, beschikt deze woning over nog wat andere bijzonderheden. Zo heeft de woning een mooie ‘kast’ voor, jawel, de auto. Dankzij de transparante, glazen wanden heb je een mooi uitzicht op je auto, die je via de achterkant zo naar binnen kunt rijden. Praktisch staat je auto dus in de keuken. Op dit moment staat er een blauwe Ferrari 500 Maranello uit 2001 geparkeerd. Zit deze toevallig ook al bij de koop in?

Keuken met de Ferrari 550 Maranello
Keuken met de Ferrari 550 Maranello

Paardenstallen in de woning

De gigantische glazenkooi is niet het enige dat opvalt wanneer je de woning bekijkt. Zo zie je ook dat het appartement vroeger heeft gefungeerd als een paardenstal. In een andere kamer van de woning zie je namelijk nog steeds accenten van de voormalige paardenstal staan.

Paardenstallen in het appartement
Paardenstallen in het appartement

Goedkoper wonen

Je kunt dit prachtige appartement kopen voor een prijs van € 2.450.000,- kosten koper. Meer informatie over het appartement vind je op de Funda-advertentie. Mocht je wel een woning zoeken maar de vraagprijs nog niet helemaal bij elkaar gespaard hebben, kun je tot die tijd altijd nog tijdelijk huren of antikraak wonen. In ieder geval, wij hebben genoeg aanbod beschikbaar (En wat goedkoper aanbod). Al dan wel zonder Ferrari…..