In Wateringen ook ruimte voor ondernemers

Interveste heeft afgelopen week een voormalig basisschool in beheer gekregen die zich leent als verzamelpand waar woon- en werkruimte gecombineerd kunnen worden. Het samenwerkingscontract werd op 29 maart 2018 aangegaan in het rustige plaatsje Wateringen, gelegen op vijf kilometer van Den Haag.

Het verzamelpand faciliteert nu een aantal woonruimtes, gecombineerd met een werkruimte waar een bedrijf is gevestigd dat zich bezig houd met film en animatie. Met een vrije gymzaal en een aantal losse kamers biedt het pand nog volop mogelijkheden aan kleine bedrijven om te huisvesten in Wateringen.

Werkruimte Wateringen

De voormalig basisschool, gebouwd in 1994, bedraagt een oppervlak van 975 m2 verdeeld over twee verdiepingen. Het pand bevat een energielabel B wat aangeeft dat het pand energiezuinig is en voldoet aan de moderne energievereisten. Door te kijken naar het energielabel van een pand, kunnen er veel euro’s bespaard worden.

Het pand is gelegen in een rustige woonwijk, met aan de achterzijde uitzicht op het groene Park ’t Hof.
Zoals bekend vormt tijdelijk leegstaand vastgoed een geliefd doelwit voor vandalisme, inbraak, brandstichting of krakers. Door het vestigen van tijdelijke bewoners en ondernemers in het pand zal Interveste bijdragen aan het behouden van een rustige woonwijk.
Wateringen voor ondernemers en bewoners

Facebook antwoorden