Inkomensgrens sociale huurwoning per 1 januari 2016

De inkomensgrens voor sociale huurwoningen is sinds 1 januari 2016 vastgesteld op 35.739 euro. Deze grens geldt voor bijna alle tijdelijke huurwoningen die Interveste in beheer heeft. Daarom dient u voor een tijdelijke huurwoning een inkomensverklaring aan te vragen bij de Belastingdienst.

DSC_0180Het verschil tussen een reguliere huurwoning (vrije sector woning) en een sociale huurwoning is over het algemeen de huurprijs: sociale huurwoningen zijn relatief goedkope huurwoningen. Voor deze woningen wordt jaarlijks een inkomensgrens vastgesteld door de Rijksoverheid. Deze grens is sinds 1 januari 2016 vastgesteld op 35.739 euro op jaarbasis. Is uw verzamelinkomen lager, dan kunt u in aanmerking komen voor een van deze huurwoningen.

Interveste verricht de inkomenstoets in beginsel aan de hand van de meest recente inkomensverklaring Basis Registratie Inkomen (BRI, voorheen IB60 verklaring). Deze verklaring is gratis aan te vragen via de belastingtelefoon 0800 0543.

Let op: Voor antikraak kamers en antikraak woningen is géén Inkomensverklaring van de Belastingdienst nodig. Lees meer over onze voorwaarden tijdelijk huren.