Inkomensgrens sociale huurwoningen 2021

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Interveste beheert meerdere type woonruimtes. Antikraak is misschien het bekendste maar daarna komen de tijdelijke huurwoningen. Deze worden in 99% van de gevallen verhuurd op basis van de Leegstandwet en daar gelden een aantal regels voor. De meeste van deze woonruimtes zijn namelijk sociale huurwoningen en daarbij geldt voor 2021 dat je niet meer mag verdienen dan een door de wet vastgestelde inkomensgrens. Voor 2021 is deze vastgesteld op € 40.024.

Veel tijdelijke huurwoningen van Interveste zijn eigendom van woningcorporaties. Ze zijn oorspronkelijk gebouwd als sociale huurwoning. Voor deze groep tijdelijke huurwoningen geldt een inkomensgrens. Deze inkomensgrens wordt elk jaar opnieuw bijgesteld. Zo wordt er rekening gehouden met inflatie en veranderingen op de financiële markten. Voor 2021 is deze de maximale hoogte van het verzamelinkomen vastgesteld op € 40.024 per jaar. Is je verzamelinkomen hoger? Dan kom je niet in aanmerking voor een sociale huurwoning en dus ook niet voor de meeste sociale huurwoningen. Omdat we er zeker van willen zijn dat we enkel mensen plaatsen die niet teveel verdienen vragen we altijd een inkomensverklaring van de Belastingdienst aan te leveren bij je documenten.

Het is misschien wel handig om te weten dat wij voor antikraakkamers en -woningen géén inkomensverklaring van de Belastingdienst nodig hebben. 

Inkomensverklaring

Interveste verricht een inkomenstoets aan de hand van de meest recente inkomensverklaring. Deze verklaring is te downloaden via de website van de Belastingdienst en wordt berekend aan de hand van het verzamelinkomen van het huishouden. Dit verzamelinkomen dient dus lager zijn dan de inkomensgrens van € 40.024 om in aanmerking te komen voor onze tijdelijk huurwoningen.

Lees meer over onze voorwaarden tijdelijk huren.

Let op: het verzamelinkomen is niet het bedrag dat op je jaaropgave staat!