Inkomensgrens sociale huurwoningen naar €38.035,-

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning dien je te voldoen aan meerdere voorwaarden. Een van deze voorwaarden is dat je niet meer mag verdienen dan een door de wet vastgestelde inkomensgrens. Deze is vanaf 1 januari 2019 vastgesteld op € 38.035.

Veel tijdelijke huurwoningen van Interveste zijn eigendom van woningcorporaties. Ze zijn oorspronkelijk gebouwd als sociale huurwoning. Voor deze groep tijdelijke huurwoningen geldt een inkomensgrens. Deze inkomensgrens wordt jaarlijks bijgesteld. Zo wordt er rekening gehouden met inflatie en veranderingen op de financiële markten. Het is misschien wel handig om te weten dat wij voor antikraakkamers en -woningen géén inkomensverklaring van de Belastingdienst nodig hebben. 

Inkomensverklaring

Interveste verricht een inkomenstoets aan de hand van de meest recente inkomensverklaring. Deze verklaring is te downloaden via de website van de Belastingdienst en wordt berekend aan de hand van het verzamelinkomen van het huishouden. Dit verzamelinkomen dient dus lager zijn dan de inkomensgrens van € 38.035 om in aanmerking te komen voor onze tijdelijk huurwoningen.

Lees meer over onze voorwaarden tijdelijk huren.

Let op: het verzamelinkomen is niet het bedrag dat op je jaaropgave staat!

Facebook antwoorden