Inkomensverklaring IBRI 2014 nu beschikbaar

Om in aanmerking te komen voor een tijdelijke huurwoning heeft Interveste een IBRI formulier nodig van de Belastingdienst. Een IBRI formulier is een inkomstenverklaring waarin uw inkomensgegevens over het afgelopen jaar staan. Vanaf nu is het mogelijk een IBRI formulier over het jaar 2014 aan te vragen via de Belastingtelefoon.

Woningen die onder de huurtoeslaggrens vallen mogen enkel worden toegewezen aan woningzoekenden met een bruto gezinsinkomen lager dan €34.911 (inkomensgrens 1 januari 2015). Voor de meeste tijdelijke huurwoningen die via Interveste verhuurd worden is het wettelijk verplicht deze verklaring te overleggen. Het is tevens van belang dat het juiste kenmerk op het IBRI formulier staat. Mogelijke kenmerken zijn: IBRI-O, IBRI-V of IBRI-D. Een IBRI-O kenmerk betekent dat er geen financiële gegevens bekend zijn bij de belastingdienst. Staat dit kenmerk op je IBRI formulier dan kom je niet in aanmerking voor een tijdelijke huurwoning. Voor de antikraak woningen en kamers is het niet nodig dit formulier aan te vragen.

Het IBRI formulier voor 2014 kan gratis worden aangevraagd via de Belastingtelefoon: 0800 – 0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand voor een snellere afwikkeling. De Belastingdienst rekent ongeveer 5 werkdagen voor de afhandeling en verzending van het formulier.