Interveste gaat spanningshuisjes voorzien van antikraakbewoners

Naar aanleiding van de stroomstoring die afgelopen week grote delen van het land ontregelde heeft Interveste een raamovereenkomst gesloten met de vereniging van Samenwerkende Nutsbedrijven in Nederland. Interveste zal spannings- en transformatorhuisjes gaan voorzien van antikraakbewoners.

Interveste kwam op het idee om kraakwachten in te zetten nadat Noord-Holland en grote delen van Flevoland afgelopen week zonder stroom kwamen te zitten. Een verdeelstation in Diemen bleek na enig speurwerk het probleem te zijn van de ontstane storingen. De ontregeling zorgde ervoor dat er geen treinverkeer mogelijk was, de verkeerslichten niet meer werkten en zelfs Schiphol ondervond grote hinder aangezien de bagagebanden niet meer in werking waren. De storing van afgelopen week, zo werd gemeld door een woordvoerder van Netbeheer Nederland, staat zeker in de top drie zwaarste stroomstoringen ooit in ons land en de schade kan in de miljoenen gaan lopen.

Sneller lokaliseren van storingen

De nieuwe tijdelijke bewoning van deze huisjes heeft als doel om mogelijke storingen in de toekomst sneller te kunnen lokaliseren. Van de bewoners wordt verwacht dat ze een technische achtergrond hebben. Aangezien de huisjes zelf niet voorzien zijn van sanitaire voorzieningen en stromend water, wordt er nog nagedacht over plaatsing van toiletcabines. Binnenkort zullen de eerste huisjes bewoond gaan worden.

Ben jij handig en wil je als kraakwacht helpen deze transformatorhuisjes te bewonen? Laat het ons dan weten.

p.s. dit artikel is geplaatst op  1 april…

Transformatorhuis-en-verdeelstation-Interveste