Interveste neemt kijkje op de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer

Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2018

“En dan verklaar ik deze beurs nú voor geopend”! Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht opende gisteren na een inspirerende inleiding de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2018. Dit is dé beurs voor specialisten die zich bezig houden met onderwerpen als aan- en afwezigheidsregistratie, beveiliging, digitale informatievoorziening, liftinstallaties tot aan receptiediensten, sluitwerken, terreinbeheer en verhuizen.

Gelukkig geen file naar de Jaarbeurs in Utrecht. En met het record voor warmste dag die in januari is gemeten konden we zonder jas de beurshectiek tegemoet lopen. Tussen de bijna 350 standhouders telden wel 16 koffiekramen, vele bedrijfskledingkramen en stands met de hipste kantoormeubelen.
We werden natuurlijk erg blij van alle koffiekramen en cateringkramen, maar onze interesse ging vooral uit naar de nieuwste snufjes omtrent de beveiliging in gebouwen. Hoe kunnen we legionellabesmetting voorkomen? En hoe kunnen we onze panden zo brandveilig mogelijk krijgen? Waar zit asbest in en hoe kunnen we hiermee omgaan als het aanwezig is in een pand?

Rode lampen

We kregen een experience tour door een donkergemaakte gang, waarin werd aangetoond dat het veiliger is om rode lampen aan te hebben als er veel rookvorming bij brand is. Je ziet elkaar namelijk beter in de rook als er rood licht aanstaat dan bij wit licht. Veel standhouders waren blij met de aangescherpte wet- en regelgeving: niet alleen voor de veiligheid, maar ook vanwege een commercieel gewin. Want hoe meer verplichtingen voor vastgoedeigenaren, hoe meer er verkocht kan worden. Na een interessante dag met heerlijke koffie konden we met onze tas vol visitekaartjes weer terug naar kantoor om te brainstormen over alle manieren om onze geplaatste bewoners en ondernemers een zo veilig mogelijk onderkomen te bieden.