Interveste stelt tientallen huurwoningen beschikbaar aan zorgpersoneel

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

In Capelle aan den IJssel zullen tientallen woningen die op de nominatie van sloop staan tijdelijk beschikbaar worden gesteld aan zorgpersoneel. Vanwege de huidige coronacrisis is er veel vraag vanuit deze groep naar tijdelijke woningen zo merkt de leegstandbeheerder.

Interveste is dankbaar voor het fantastische werk van de mensen in de zorg en andere hulpverleners die Nederland in deze crisis draaiend houden en wil graag een steentje bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus. Veel personeel houdt de thuissituatie ook liever veilig en zou dus graag tijdelijk in andere ruimtes willen wonen.

Een vaste aanstelling is niet nodig
Het oorspronkelijke plan om de woningen door middel van camerabewaking te beveiligen, wordt nu dus bijgesteld. In samenspraak met de opdrachtgever besluit Interveste deze woningen direct voor zorgpersoneel van ziekenhuizen en instellingen beschikbaar te stellen. Maar ook personeel van thuiszorgorganisaties of voedselbanken komen in aanmerking. Een vaste aanstelling is niet nodig, een vrijwilligerscontract met deze organisaties volstaat ook.

De Wijk
De wijk De Hoven in Capelle aan den IJssel bestaat uit meerdere flatjes die uiteindelijk gesloopt zullen gaan worden en plaats maken voor nieuwbouw. Interveste zal tot die tijd de leegstand van die flatjes beheren door middel van bewoning.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Interveste.