Interveste verhuurt 380 woningen voor Havensteder in Rotterdam

De Rotterdamse wijk Lombardijen ondergaat de komende jaren een complete metamorfose en wordt getransformeerd tot een groene buurt. Er wordt niet alleen ruimte gecreëerd voor groenstroken, maar ook voor waterpartijen. Ook het Spinozapark krijgt een grondige opknapbeurt.

Het gaat hier om de Homerusbuurt in Lombardijen, deze bestaat voornamelijk uit hoogbouw en portiekflats. De straten in deze buurt danken hun naam aan schrijvers en dichters uit voorgaande eeuwen. De Dantestraat en Homerusstraat zijn recentelijk al geheel vernieuwd, waarbij de leegstand tegengegaan werd door tijdelijke bewoning van ca. 300 woningen, complex 207. Het leegstandsbeheer en de tijdelijke verhuur werden verzorgd door Interveste.

Ook tijdens een tweede fase van deze metamorfose zullen veel oorspronkelijke bewoners een andere woning betrekken voordat de wijk gesloopt gaat worden. Het leefbaarheidsbeheer van de wijk en de tijdelijke verhuur van de leegstaande woningen is hierbij wederom in handen van Interveste. De eerste woningen van complex 208 worden al tijdelijk bewoond en de komende maanden zal dit aantal gestaag toenemen. Het gaat in totaal om 380 woningen de komende jaren. Interveste verzorgt het tijdelijke leegstandsbeheer van deze wijk in opdracht van woningcorporatie Havensteder.

Om de leefbaarheid in de wijk maximaal op peil te houden, wordt door Interveste een speciaal online bewoners platform ingezet. Buurtbewoners kunnen hier kennis van de buurt delen en elkaar op de hoogte houden van wijkgerelateerde activiteiten.

De woningen zullen verhuurd worden op basis van de Leegstandwet. Aansluitend zal het laatste half jaar nog gehuisvest worden met  bruikleenovereenkomsten .

Helaas geldt voor de Leegstandwetverhuur – en dus ook voor dit project – de Europese richtlijn met betrekking tot het maximale huishoudinkomen. Er mag – prijspeil 2011 – niet meer verdiend worden dan EUR 33.614,00 per huishouden.

Inschrijven bij Interveste is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze tijdelijke verhuur en kan via www.interveste.nl/inschrijven. Na inschrijven kunt u via Mijn Interveste reageren op de woningen.

Facebook antwoorden