Je huis in een auto

Wesley Sneijder dacht afgelopen week al dat hij thuis in bed lag, tot een vriendin hem erop wees dat hij toch echt van dat autodak af moest komen om thuis zijn roes uit te slapen. Het verschil tussen een huis en een auto lijkt nuchter nogal groot. Toch gaan beide goede samen en kunnen ze zelfs in elkaar op gaan. Hier een aantal voorbeelden.

1. Je auto als huis

Dat de markt van Tiny houses groot aan het worden is duidelijk. Ook in Nederland komen er steeds meer gebieden die zich speciaal richten op mensen die hun eigen Tiny house willen bouwen. Het is groen, neemt weinig ruimte in beslag en levert ook nieuwe ideeën qua bewoning op. Op YouTube circuleert al een aantal jaar een filmpje van Brett die zijn eigen auto heeft ‘omgebouwd’ tot Tiny house.

Slapen in een auto mag officieel niet, maar hij heeft de manier gevonden om het toch te doen. Water haalt hij uit een beek en reinigt hij zelf. Afwassen? Leg je vaat in de beek en wacht een uurtje (overigens zouden we dit niet zomaar in elke rivier in Nederland doen). Tsja… je moet van het zwerversbestaan houden om zo te overleven.

Interveste  Brett woont in zijn auto

 

2. Meest luxe huis op wielen

Mocht je toch iets meer centen over hebben om je huis te verrijden dan is dit misschien nog een optie voor je. Het bedrijf Marchi Mobile maakte enkele jaren gelden furore door met dit futuristische vlaggenschip de weg op te gaan. Het apparaat is zelfs zo luxe dat ze in 2018 de award voor “Best Flightless Private Jet” wonnen bij de Car Awards door British GQ Magazine naast Rolls Royce, de Audi A8, Range Rover, Bugatti, McLaren, Ferrari, Jaguar. Een imposant rijtje namen dus. Vanaf 650 duizend pond kun je zo’n gevaarte bestellen. Maar als je de luxe versie wil, haal dan even 3 miljoen euro van je spaarrekening. Niet vreemd dat vooral Arabische sjeiks hier warm voor liepen dus. Eerlijk is eerlijk: het is een machtig ding en uitgeklapt heb je bijzonder veel ruimte. 

Interveste  Is dit het meest luxe huis op wielen?

 

3. Auto als deel van je interieur

Maar je kunt het ook omdraaien. Als je auto nu zo mooi is dat je hem helemaal niet wil opbergen in de garage, maar gewoon in je huiskamer wil zetten. Dat vonden de architecten van Marchi ook die samen met Renault tot dit model kwamen. De auto is volledig in stijl gebouwd van het huis. De naam van het huis is House 33 en de auto van Renault is een prototype genaamd Symbioz. Een futuristisch zelfsturende auto met ledverlichting aan alle kanten die volledig geïntegreerd is met je huis.

Interveste  Auto als deel van je interieur

 

4. Iets realistischer? Een Volkswagen camper

Dit is prijstechnisch misschien iets realistischer. Volkswagen staat naast hun Kevers en anders gewone auto’s ook bekend om hun kampeerbusjes. Ze zijn van alle luxe voorzien. Je kunt er in slapen, zitten, rijden, koken. De meest iconische is misschien wel de Volkswagen T1 camper.

Interveste  De Volkswagen T1 Camper

Maar inmiddels zijn er ook nieuwe modellen op de markt van de Volkswagen campers. De T6 California is het nieuwste model. De nieuwste snufjes en handigheden om je ‘huis’ te verduisteren en opbergvakjes te creëren zijn hierin verwerkt. De T6 begint bij ongeveer 54.000 euro.

Interveste  De Volkswagen T1 Camper

Overigens, als je denkt dat de oude T1 een stuk goedkoper is kom je bedrogen uit. De autobus uit 1965 is zo iconisch dat er modellen zijn die voor 100.000 euro verkocht worden. Die hebben overigens niet meer dan 12 kilometer op de teller staan.

 

5. Autowoning uit de oude doo

Dat het idee van wonen en rijden samen al een oud idee is blijkt wel uit deze foto’s. Ze komen uit 1936 en werden geschoten ergens tussen Camden and Bruceton, Tennessee in de Verenigde Staten. Waarschijnlijk was het de bedoeling om de auto weer aan de praat te krijgen. Of het ooit gelukt is kunnen we niet zeggen. Maar met een nieuwe motor, een nieuw achterbandje… ach ja. We vragen ons wel af hoe hard je had kunnen rijden met dit gevaarte, want de achterkant lijkt nogal ver uit te steken en de voorkant vangt een klap wind op. Nee echt aerodynamisch is het niet. Maar het idee was er!