Jongeren negatief over woningmarkt – Gouden Tip!

Jongeren negatief over woningmarkt

Jongeren tot 30 jaar oud zijn niet positief over de woningmarkt. Dit is vreemd aangezien ouderen juist positiever over de woningmarkt zijn geworden. 

Vereniging Eigen Huis geeft aan dat veel jongeren moeite hebben met aangescherpte hypotheekeisen, en de woningprijzen tegelijkertijd weer zien stijgen. Dat laatste zorgt er ook voor dat ouderen positiever over de markt zijn: zij kunnen hun woning tegen een aantrekkelijkere prijs verkopen.

Vier jaar geleden, in 2012, was het juist het tegenovergestelde verhaal: toen konden jongeren voor minder geld een woning kopen, en hoefden ze aan minder hypotheekeisen te voldoen. De ouderen hadden het daarentegen minder. Velen vonden geen kopers en moesten hun vraagprijs laten zakken.

De oplossing
Bij Interveste zien we veel verschillende situaties van bewoners voorbij komen. Studenten, gescheiden heren/dames… maar ook mensen die gewoon voordelig willen wonen. Omdat we zowel tijdelijke verhuur als anti-kraak woningen aanbieden, hebben we verschillende opties om goedkoop te wonen. Zo hebben we ook bruikleen woningen voor €85,- inclusief gas/water/licht, waardoor je een lekker bedrag bespaart op je vaste lasten. Dit kan zo €600,- per maand schelen en als je op particuliere huur bent aangewezen nóg meer. Hierdoor kun je die zuurverdiende centjes opzij zetten, en kun je een flinke buffer opbouwen voor een eventuele koopwoning.

En hoe lang je dan in zo’n woning zit? Dat verschilt natuurlijk. Voor antikraak woningen geldt een maand opzegtijd, maar we hebben ook bewoners die al jaren voor ons wonen. Met een enkele uitschieter van 10 jaar. Een tijdelijke, goedkope oplossing kan dus ook wat langer uitpakken dan je je had voorgenomen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan ons actuele aanbod, of schrijf je direct in voor goedkope woonruimte!

Facebook antwoorden