Kleinste huis ter wereld verkocht

Een huis van 12m2 met een vraagprijs van 344.000 euro. Geen bank durft een hypotheek te verlenen. Toch is het huis verkocht. En zelfs boven de vraagprijs.

Kleinste woonhuis - Richmond Avenue Londen
Kleinste woonhuis – Richmond Avenue Londen

Hoewel de media gisteren nog schreven dat banken geen hypotheek durfden te verlenen om het kleinste huis ter wereld te bekostigen, is het nu toch verkocht. Het huis ligt aan het sjieke Richmond Avenue in London. Nou huis, het is eigenlijk meer een kamer en nog niet eens een grote. Het huisje heeft een oppervlakte van slechts 12,8 m2. Toch is de vraagprijs maar liefst 344.000 euro!

‘Onvoorstelbaar’, is misschien het eerste woord wat je te binnen schiet, maar zo legt de Nederlandse eigenaar uit, “Het is niet veel als je begrijpt in welke wijk het ligt. Richmond Avenue, de naam zegt eigenlijk al veel: Het naastgelegen huis kost maar liefst 3.2 miljoen euro.”

Het huisje is zo ingericht dat je er met meerdere mensen kunt wonen. Volgens de eigenaar Bart Schoonderbeek is het huis bijzonder geschikt om behaaglijk in te wonen. Zelf heeft hij er met zijn vrouw en drie kinderen gewoond. Alleen nu zouden ze door een gezinsuitbreiding met maar liefst zeven mensen de ruimte moeten delen. Dat is een beetje te veel van het goede.

De woning heeft alles wat je van een woning mag verwachten, maar wel aangepast op de kleine ruimte. Zo kun je douchen terwijl je op het toilet zit en stap je op het keukenblok om naar de bovenruimte te gaan. Effecientie is waar het om draait. Elke vierkante cm wordt als het ware benut.

Omdat banken geen hypotheek durfden te geven op het huis moest er dus in contanten worden betaald. Iets wat in Nederland niet vaak zal gebeuren.

Gelukkig voor de eigenaar bleek het pand geliefd en is het dus verkocht en met cash betaald!
Uiteraard hadden wij graag het tijdelijke beheer op ons genomen en het huis als antikraakwoning aangeboden…

 

Facebook antwoorden